SILA KLIK

Hazirah & Khalis

Daisypath Anniversary tickers

KAMU-KAMU YG KUHARGAI

Monday, August 16, 2010

alhamdulillah, bersabar sahaja








bulan puasa, bulan mulia, bulan menguji kesabaran mental dan fizikal bukan sahaja dari aspek berpuasa, namun dari aspek hati akal dan fikiran juga




sebelum memulakan bicara
cik zira mohon ampun maaf terlebih dahulu sekiranya entry ini bakal menyakitkan hati sesiapa yang cik zira sedia maklum memang ada sahaja yang mendengki dengan cik zira dan ada sahaja perbuatan cik zira salah di mata hamba-hamba Allah ini




sedia maklum, semalam, dan 2 hari yang lepas
adalah hamba Allah yang memberi komen di shoutbox
terima kasih, cik zira terharu sebenarnya ada yang kisahkan cik zira
dan cik zira akan menghargai kalau komen itu berupa nasihat secara baik, memang cik zira terima tetapi kalau komen itu sehingga menuduh cik zira macam-macam, astaghfirullah





alhamdulillah
cik zira hanya boleh katakan itu
itu sahaja




tiada manusia sempurna
dan sesungguhnya, cik zira setiap kali menulis entry, tiada niat langsung untuk menunjuk, membangga atau yang sewaktu dengannya
niat hanya untuk berkongsi apa yang dilalui, semuanya betul, dan kalau ada harga tercatat, itu hanya untuk dijadikan panduan, manalah tahu ada yang berkenan dan iye, memang sebelum ni pon memang ada yang bertanyakan cik zira tentang harga barang-barang yang cik zira kongsikan dalam entry
untuk panduan dan rujukan, tiada niat menunjuk, jauh sama sekali
buat apa menunjuk kalau harga setakat berapa ratus, bukan beribu bukan berpuluh ribu, cik zira tahu akan mendapat malu jika menunjuk harga yang baru hanya berapa ratus
harap faham kenyataan ini




apabila menyentuh cik zira seorang cikgu
maaflah, janganlah memandang luaran sahaja, kenal lah dahulu
kalau cik zira tahu cik zira tak boleh menggalas tjawab menjadi pendidik, cik zira takkan belajar selama 6 tahun dan alhamdulillah, praktikal selama 10 minggu cik zira dapat hadapi dengan baik dan lancar, insya Allah juga akan buat yang terbaik jika mengajar kelak, itu satu amanat
jangan dinilai cik zira sampai begitu sekali





cik zira minta tolong sangat
tidak mahu bercakap banyak kerana setiap apa yang dikatakan dan ditulis cik zira memang semuanya salah di mata hamba-hamba Allah seperti mereka
tiada yang betul




jadi, cik zira mohon, buat yang tidak suka, buat yang membenci, buat yang sentiasa mahu mencari kesalahan cik zira, hentikanlah, di bulan puasa macam ni, bukan bulan puasa sekali pon
harap anda faham, tiadalah guna anda masuk ke dalam blog ini untuk melakukan itu semua





cik zira menulis dan menghidupkan blog ini dengan cerita cik zira yang mahu berkongsi dengan semua, tiada niat membangga, menunjuk, cuma bersyukur dengan apa yang ada, yang Allah berikan kepada cik zira,,




tolong ye anda, jangan lagi masuk blog ini kalau anda sendiri akan sakit hati, mahu mengata, mahu mengutuk,
minta sangat
cik zira bukanlah orang yang jenis melenting dapat komen-komen anda itu, cik zira akan tersenyum dan hanya mengucapkan alhamdulillah dan berdoa sahaja
terima kasih anda-anda kerana memberikan komen sedemikian
terima kasih diucapkan




cik zira menjadi diri cik zira sendiri
apa yang mahu ditulis, dikongsi, itulah yang cik zira akan selitkan dalam blog kesayangan ini
maaflah kalau entry cik zira sume disalah tafsir sampai begitu sekali
maaf sekali lagi




jadi, buat anda-anda itu, harap faham, cik zira bukan nak cari gaduh
tidak sama sekali, cuma nak berpesan, TAK PERLULAH LAGI MEMBACA BLOG CIK ZIRA
itu lebih baik, tiada guna singgah blog ini kemudian memberikan kata-kata sebegitu





kalau tak suka, kalau menyampah, buat apa nak baca dan jenguk blog ni lagi bukan?
baiklah jenguk blog yang anda suka dan anda puja, tiada kesalahan pada tuan punya blog itu
atau, anda memang seorang yang suka mencari salah orang, itu wallahu'alam





maaf jika ada yang terasa
cik zira tak pernah lah pergi blog orang lepas tuh bagi komen sebegitu
tak kan buat kerja macam tuh, setiap orang ada baik buruknya, ada lebih kurangnya
kena terima itu, dan cik zira tahu cik zira pun macam tuh
cik zira ada kekurangan dan nasihat yang elok, cik zira akan perbaiki, insya Allah
tapi, biarlah yang elok dan bukannya yang menuduh sebegitu dan komen yang bagaikan tidak berfikir sebelum menulis





cik zira sekali lagi minta maaf kepada semua terutama sekali kamu-kamu yang membenci dan menyampah dengan cik zira
tapi, itulah, cik zira mahu pesan untuk kesekian kalinya, jika tidak suka, jika benci, jika menyampah dan jika sentiasa mahu memberi komen seperti itu, tolong jangan baca blog cik zira lagi, itu sahaja cik zira minta, ITU SAHAJA




dan dengan entry ini, cik zira harap semua maklum dengan apa yang terjadi
shoutbox cik zira diserang dengan komen-komen tidak elok dari hamba-hamba Allah tersebut
jangan ingat cik zira tak tahu siapa korang, boleh detect IP address kan
cik zira ada email, ada no phone, rasa tak puas hati ke, email lah, kol jek, cakap depan-depan, cik zira akan terima nasihat kalau ianya nasihat yang elok dan bukan menjatuhkan
memang kalau salah cik zira akan mengaku salah, tapi , itulah, kamu-kamu ini tidak kenal cik zira, sebab itu boleh berkata sesuka hati, cakaplah apa kamu-kamu mahu katakan, tuduh lah apa yang kamu mahu tuduhkan, itu hak kamu,,




maaf sekali lagi
cik zira mahu semua jelas
tidak mahu bergaduh dengan sesiapa




shoutbox juga cik zira terpaksa hilangkan walaupun berat nak buat macam tuh
cik zira tak naklah kamu-kamu mengganggu cik zira
cukuplah ye komen-komen kamu itu, cik zira faham, kalau dah tak suka tuh, memang ada jek yang tak kena, manusia kan, adatlah tuh




yang buruk semua dari diri cik zira sendiri, yang elok semuanya dari Allah s.w.t
cik zira masih banyak yang lemah, insya Allah, perlahan-lahan cik zira akan perbaiki





terima kasih atas komen yang diberikan
terima kasih
sila jangan datang blog cik zira lagi k
minta perhatian, tak suka, buat cara tak suka, tak payah nak buang masa menempek kat blog ni, cik zira tak suruh pon,,
harap faham sangat






buat yang memberi kata-kata semangat, korang cik zira amat hargai
orang yang kenal cik zira tahu siapa cik zira, bukan dengan mensalah tafsir dan memberikan komen mudah sesuka hati




ini semua dugaan, cik zira belajar tidak semua orang akan suka cik zira
cik zira tahu itu
dan diingatkan, jika tidak suka, tak perlulah ke blog ini, anda tidak dialukan pun




cik zira berblog kerana blog ini bagaikan jiwa cik zira
harap korang faham




kalau yang membenci membaca entry ini dan meluat, tp baca jugak sampai habis
sila ingatkan diri, tak usah datang ke mari lagi, jangan buang masa ye
buatlah perkara yang lebih berfaedah




lepas ni, sape nak beramah mesra dengan cik zira, komen jek kat entry k
cik zira tahu, walau ramai yang tak suka cik zira, masih ada yang suka dan kenal cik zira siapa
terima kasih tak terhingga




terima kasih buat yang membaca entry ini sampai habis
maaf kalau kata-kata cik zira ada menyinggung perasaan sesiapa
maaf sangat-sangat





selamat berpuasa semuanya ^__________^








~sekian~



k,adios!!!,,, by : ierarahman isnin 16 ogos 2010 5.00 p.m.

2 comments:

jee yunus said...

to cik zira: adat la tue...kdg2 blog kite mmg org akn serang..dulu jee pon penah kene serang..tp pedulikan..janji kite tak ganggu org lain...

hazirah abdul rahman said...

haah jee,orang ni kan ada jek tak yang tak puas hati,,


thanx jee,,=)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails