SILA KLIK

Hazirah & Khalis

Daisypath Anniversary tickers

KAMU-KAMU YG KUHARGAI

Thursday, August 19, 2010

dah ada baju raya, yay!




salam ramadhan
berbuka apa ye tadi? cik zira berbuka macam biasalah, akan diupdate pagi besoknya
sape nak tgk gamba makanan, entry akan sentiasa ada setiap pagi ye




entry malam ni cuma nak bercerita aktiviti cik zira pagi tadi




sahur kul 4 lebih makan roti john sedap bik ani buat, minum air masak
tido semula dan bangun subuh




dalam kul 7.20 sudah keluar dari umah atok
menuju ke destinasi iaitu sg tiram di mana terletaknya pasar khamis
sape yang tahu di mana tempat tuh mesti suka pergi situ, macam-macam ada




perjalanan mengambil masa setengah jam memandangkan kenderaan sangat banyak nak ke tempat kerja, lagipon jalan ulu tiram tuh memang sibuk sebab masih dalam proses pembinaan kan




sampai dalam kul 7.50 dan mencari parking
kena RM2 tau, untung betul sape buat tempat parking tuh, banyak rezeki dapat




misi cik zira untuk mencari baju raya
berjalan seorang diri ni mudah tau, nak pusing satu pasar tuh pon boleh
nak pusing 2-3 kali pon takpe, sendiri yang penat, tak menyusahkan orang lain,,hee




cik zira tawaf dulu sekali, tengok cuci mata, survey, tanya harga dan aim mana yang berkenan
bila dah puas hati, fikir dengan semasaknya nak beli yang mana
ada yang cantik tapi takde kaler yang berkenan




tapi memang banyak cantik
rambang mata, baju yang sama dekat butik tapi harga jauh lebih murah
untung gi pasa kames ni, pandai tawar-menawar memanglah untung
dan peniaga pon banyak datang sini untung borong, memang harga untung sangat




jalan punya jalan, bila dah buat keputusan terus menuju kedai yang ada baju yang diinginkan
dan dapatlah tawar dalam RM30 murah cenggitu, oklah kan
lagipon bila dah berkenan, baik rembat jek, kang orang len plak amek




puas hati sangat bershopping hari ni
dapat apa yang diinginkan,, suka sangat-sangat, happy betul




jadinya, cik zira belikan 4 pasang baju untuk diri sendiri
sepasang baju yang sangat cantik dan berkenan untuk pagi raya
sepasang jubah warna putih, dan 2 pasang baju kurung kain cotton viscose sebab murah dan cantik, kain sejuk jek, corak pun cantik




tidak dilupakan cik zira belikan baju kurung cotton viscose tuh jugak untuk atok ngan bik ani
lepas tuh beli inner 6 helai tambahkan koleksi unner yang ada
dah banyak inner dah macam-macam kaler ada,, senang nak matchkan dengan baju yang ada
yay!
seronok sangat shopping




dan dengan ini diumumkan
jeng jeng jeng
CIK ZIRA SUDAH ADA BAJU RAYA!!!!!
sangat suka hati





cik zira bagi hint-hint je ea, nak tgk cik zira pakai, tunggu raya nanti tau
cik zira pakai nanti masa raya cik zira tunjuk kat blog ni
takdelah cantik sangat-sangat tapi bolehlah sebab cik zira berkenan sangat


jubah putih

baju raya pertama sangat suka sebab sangat berkenan,, =)

baju kurung siap cotton viscose 1, ni tangan ropol2 tau,,hee

baju kurung cotton viscose 2, ada wane merah, i like!




skang dah tak payah risaukan baju raya
sume dah ada, dah boleh duduk diam-diam dah,, =)




cuma kalau rasa nak beli pon tengok tudung raya jelah
tapi tak beli pon takpe, pakai jelah tudung mana yang ada





dan cik zira nak minta maaf kalau ada yang ternanti ke, bertanya ke
takde ke stok tudung cantik untuk raya
cik zira minta maaf ea, cik zira dah cari tapi takde yang cik zira berkenan lah nak dijual
tapi kat blogshop lain banyak dah jual cantik-cantik, korang kena rajin cari k
tapi manalah tahu saat-saat akhir ada yang cantik, cik zira inform k, jangan mengharap tau
sory sangat


baju yang nak dibasuh





ni jelah kisah pagi cik zira tadi
yang sudah mendapat baju raya beliau dan beliau sungguh girang tak terkata
siap dah basuh dah sume baju yang dibeli tadi, dah lipat elok-elok dah, tunggu raya jek pakai,,
^__________*





p/s ouh, tadi BFF kol, esok lepas sekolah dia amek cik zira, tido umah dia, jadinya weekend ni cik zira lepak dengan BFF ,, =)






~sekian~




k,adios!!!,,, by : ierarahman khamis 19 ogos 2010 4.07 p.m.

3 comments:

Zarpeno said...

sembang ja bju raya.nk raya nanti msti beli lagi...haha

Cik Adek Manes said...

bestnya die dah ade baju raye..

hazirah abdul rahman said...

zarpeno ~~ aik,cukuplah dah ada,buat nak banyak2,,simpanlah pakai nak raya nanti,,=)


cik adek manes ~~ haah,dEar takde lagi ke?belilah cepat tau,,=)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails