SILA KLIK

Hazirah & Khalis

Daisypath Anniversary tickers

KAMU-KAMU YG KUHARGAI

Tuesday, August 17, 2010

kaca mata





dahulu, boleh dikatakan, saban tahun cik zira akan menukar spek baru
setahun satu lah kiranya
tapi sekarang, tidak lagi, selagi spek masih elok dan boleh diguna, cik zira akan guna




cik zira mula memakai cermin mata ketika di tingkatan 1
ingat lagi cermin mata pertama warna purple, bulat jek, ada lagi dalam simpanan
kelakar jek kalau pakai balik, masa tuh power tak banyak pon, dalam 70 cenggitu
sejak tuh, setiap tahun bertukar spek




ada patahlah, ada rosak lah, cermin terkeluar lah
banyak alasan yang menyebabkan asek buat spek baru plus power makin lama makin bertambah




dan cik zira pernah ada spek merah kesayangan yang cik zira suka sangat
pakai spek tuh lama tau, start dari kat maktab lagi
akhirnya spek tuh terkubur sebab patah cik zira buat masa tertidur, sian dia




dan sekarang, tinggal 1 spek sahaja yang boleh dipakai
spek ni pon bingkai dia warna hitam, buat masa kat Jitra Mall, kengkonon nak nampak lain sket, dan spek ni paling mahal cik zira pernah buatlah setakat ni
jenama apa cik zira tak ingat, tp RM300
selama ni buat mesti dalam seratus lebih, dua ratus cenggitu jek, yang ni mahal lah


spek ni pon dah senget jek bila pakai
sebab getah dia belah kiri dah tercabut dah,, huhu





sebab tuh pakai jek selagi dia elok
takde spek dah, pastu nak maintain tanak bagi power lagi naik
power sekarang dalam 320 macam tuh




tapi, sejak dah pakai lense, sejak dah reti pakai lense, mudahlah sket
tak payahlah nak berkaca mata selalu, lagipon kalau pakai spek ada tudung yang tak sesuai dengan pemakaian kaca mata, jadi bila pakai lense mudah nak pakai semua jenis tudung




cik zira akan pakai spek itam ni selagi elok dan kalau dah takleh pakai ke nanti, dah keje ke nanti, nak kena buat spek baru dan mesti pastikan spek tuh nanti bingkai dia warna MERAH menyala, biar dari jauh nampak




banyak design spek bingkai MERAH yang cantik-cantik tapi kena cari yang betul-betul sesuai dengan bentuk muka cik zira


macam ini ke kan? mesti cantik sebab betul-betul MERAH, sukalah!






nantilah kan, dah tiba masa untuk ganti yang baru nanti, kenalah ganti jugak
buat sementara ni, pakai mana yang ada ^__________^





~sekian~



k,adios!!!,,, by : ierarahman sabtu 14 ogos 2010 11.35 p.m.

2 comments:

Zarpeno said...

orang kata pakai lenses kna rajin cuci kan?

hazirah abdul rahman said...

pakai lense kena jaga betul2, kena sentiasa tangan bersih
tak payah cuci pon, letak dalam bekas dalam air solution dia tuh,,
senang jek nak jaga,, =)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails