SILA KLIK

Hazirah & Khalis

Daisypath Anniversary tickers

KAMU-KAMU YG KUHARGAI

Wednesday, August 18, 2010

servis kereta dan ke giant




semalam kan, cik zira keluar umah dalam kul 10.20 pagi
bawa kereta gi lah kedai keta kat atas tuh jek, seb bek sampai-sampai memang takde keta lagi
selamat di situ
cik zia tinggalkan keta, jalan kaki gi giant sebab tanak tunggu situ, kalau tunggu rasa lama nanti




sampai jek wajib timbang, itu nanti cik zira cite ye,,hee
lepas tuh masuk dalam giant, berjalan tengok macam-macam, tengok-tengok jela sebab takde apa pun nak beli
sume tempat cik zira pergi tengok-tengok




last sekali bawu gi tempat makanan, suka tengok barang makanan
bahagian makanan lah yang paling lama, yang sejuk beku, yang sos, yang perencah, sume cik zira tengok, puas hati betul,,hee




pastu teringat nak makan eskim, pergilah tempat eskim dan macam biasa, cik zira mesti akan beli La Cremeria
pilih punya pilih, cik zira pun ameklah perisa Chocolate Hazelnut Temptation
dia ada perisa coklat, perisa vanila dan kacang hazelnut, sume tuh dalam satu bekas sahaja
kat giant La Cremeria 1.25ml ni harga dia RM13.99
kalau kat Tesco mahal lagi rasanya masa tgk hari tuh




lepas dah amek ais krim dan tak sabar nak makan malam tuh, cik zira pun pergi kat bahagian megi plak, padahal masa tuh dah bawa ais krim tuh nak pergi bayar dah, alih-alih tgk megi, terasa sedap plak, tengoklah sume jenis megi dari hujung situ sampai hujung sini
segala jenis megi cik zira tatap, yelah kata nak buang masa kan kan,, ngee




teringin nak makan megi, belilah mamee cup
nampak mee ruskee, perisa tomyam dengan perisa tom yam kaw, tapi nak beli megi kat umah ada 2 paket lagi, kang tak terabis, lenkalilah
lagipon mee ruskee dah mahal dah kan RM5.39 harga kat giant
kalau dulu zaman beli sekolah-sekolah dulu, masa blaja dulu, harga baru RM3.99 tak silap, pastu makin naik makin naik, sekarang dah RM 5.39 dah
tapi takpe, mee ruskee memang sedap pon,,




cik zira amek 2 mangkuk mamee cup
amek perisa kari berapi warna merah dengan kari kapitan sempoi warna kuning
harga satu cup tuh RM1.39




wah, dah macam kerja kat giant plak bagi harga sume
yelah, mana tahu ada orang nak beza banding dengan harga kat tempat lain kan
giant dekat jek dengan cik zira, tesco jauh, tuh pergi giant jek selalu




jadi, sementara menunggu kereta diservis, cik zira beli ais krim La Cremeria, dengan 2 mamee cup kari berapi dan kari kapitan sempoi

eskim sedap

mamee cup pon sedap,, =)




balik terawih, masak air, makan mamee kari berapi
yang lagi 1 simpan dulu, nanti-nanti teringin leh makan lagi

makan yang ini dahulu, memang sedap kari berapi ni,
puas hati makan


yang ini nanti-nanti plak makan




lama sket berehat kenyang makan mamee cup kari berapi, cik zira makan ais krim La Cremeria plak, best berbuka semalam, makan extra sket sebab dapat makan megi ngan ais krim
dah ada ais krim tuh, tiap-tiap malamlah cik zira mengadap eskim tuh sebab orang lain tak makan pon, rumah takde orang kan, cik zira jelah makan sampai habis nanti eskim tuh,,hee

campuran perisa coklat + perisa vanila + kacang hazelnut

coklat dia kan memang betul-betul coklat, puas hati betul

amek 3 senduk jek, nak amek banyak tapi tahu esok-esok leh makan lagi,, ;)





dah siap bayar (aik, leh sambung cite balik plak,, kekeke )
cik zira jalan balik gi kedai keta nak amek keta, keta pon da siap, servis minyak itam dan filter kena RM83, pastu dia kata bila tekan brek ada bunyi, memang pon
itu masalah pad brek ea, (sory kalau salah eja), kena tukalah, harga depan RM65 harga belakang RM 70 cenggitu
cik zira tak buat sebab takut eskim cair nak tunggu, hari ni pulak lah kena buat,,




itu sahaja kisah cik zira semalam
lain sketlah sebab keluar umah, kalau tak terperap jek kat umah,,hee
online pon semalam kejap jek, takdelah seharian sebab laptop asek hang jek wat hal, terus tutup
pagi ni baru buka





kena buka sebab nak update blog adalah wajib
sehari kena wat 3 entry skang ni
1 entry menu berbuka puasa setiap pagi kul 9, insya Allah
entry petang dan entry malam
ceh, siap bagi tahu jadual lagi kan kan, senang korang nak menjenguk nanti,, =)




sampai di sini untuk entry kali ni
terima kasih sudi membaca ye
tunggu entry malam plak





nak cerita apa plak ye
kena cari idea dulu
bye sume ^__________*





~sekian~




k,adios!!!,,, by : ierarahman rabu 18 ogos 2010 8.05 a.m.

2 comments:

Nor_Emylin said...

perh..saje je kan nak wat terliur...aiskrim tuh nampak menarik...hehe (bagus owh zira wat semua sendiri....salute)

hazirah abdul rahman said...

hehe,
saje memang nak bagi terliur,,ngee


haahlah,takde sape nak buat kenalah wat sendiri,, =)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails