SILA KLIK

Hazirah & Khalis

Daisypath Anniversary tickers

KAMU-KAMU YG KUHARGAI

Friday, December 2, 2011

water chalet




cik zira kan dah survey jugaklah. nanti lepas majlis dekat penang, ingatkan ada berapa hari je yang tinggal untuk bersama, nak pergilah dulu mana-mana yang dekat untuk ehem-ehem.






cik zira suka hotel. sangat suka. sebab hotel cantik. dekat jb ni nanti, cik zira dah book Thistle Hotel je untuk satu malam. jadi, nak kena cari hotel yang cantik jugak yang cik zira suka untuk berdua nanti lepas di Penang.






cik zira suka plak dengan konsep water chalet. kat sini cik zira kongsi sedikit pencarian cik zira dekat google dengan semua ye. cik zira memang tak pernah lagi ke semua hotel ni. tapi kalau korang pernah, mari berkongsi ye.






Port Dickson.






1. Grand Lexis Port Dickson - International Water Homes


Situated 2 km from Port Dickson, the Grand Lexis features Balinese-inspired villas connected by spacious boardwalks. Boasting sea views, the hotel features an outdoor pool and fitness centre.






cik zira suka Grand Lexis ni sebab banyak perkara. cantik, menarik. dia merupakan rumah atas air yang katanya setiap rumah disertakan dengan kolam di luar. dan rumahnya sangat cantik dari bahagian luar mahupun dekorasi di bahagian dalam. sangat jatuh cinta!






harga tak silap bermula dari RM 500 ++ untuk satu malam. tapi berbaloilah sebab memang seronok.










2. Avillion Port Dickson


Designed like a traditional Malay fishing village, this luxurious resort offers rooms built on stilts above the sea. The rooms offer a private balcony with views of the Malacca Straits.






kalau Grand Lexis tadi lebih kepada international design, tapi Avillion ni lebih kepada perkampungan melayu lah kira kata pemandangannya. pun best jugak sebab rumah atas air dan memang sangat cantik! jatuh hati jugak pada Avillion.






harga pun bermula dari RM 500++ satu malam untuk chalet atas air ni.











Langkawi.






1. Langkawi Lagoon Resort






cantik lah! pemandangan indah dan resort atas air tuh memang menawan kalbu. tak tahu nak gambarkan macam mana. harap-harap, dapatlah ke sini,,, =)






harga untuk suite atas air tuh bermula dari RM 800 satu malam.













buat sementara waktu ni, memang cik zira tengah survey antara tiga ni lah yang cik zira suka. tapi, Insya Allah, rasanya pergi ke Langkawi kot sebab dekat dengan Penang. lepas habis majlis di penang, bolehlah bergerak berjalan ka Langkawi sekejap. kalau ada rezeki, dapatlah bermalam di tempat cantik itu.
p/s napelah hotel semua yang best cantik-cantik. napelah tak jadi rumah sendiri jek kan,,, ^__*





~sekian~



k,adios!!!,,, by : ierarahman jumaat 2 disember 2011 8.52 a.m.

8 comments:

cik chinta said...

hotel best sebab takyah kemas..ekekek

Izyanshazwani said...

Akak saya suggest Berjaya Langkawi akak..sebab saya kerja di Berjaya langkawi and resort dia mmg cantik sgt..ada chalet ats air mcm yg akak nak tu..plus laut dia mmg cantik and akak blh buat aktiviti laut jugak..langkawi lagoon bkn tak best..tapi tak secantik berjaya langkawi..akak view dlm internet ok pasal berjaya langkawi..satu lg..berjaya langkawi dekat jew dgn Cable car !enjoy your vacation

Cikgu Ieda said...

zira..akak baru jer baca kat blog filla..dia nak letgo voucher lexis pd tu..rm250 jer..try laa p tanya kat blog dia yer..kasihaleeya.blogspot.com

hazirah abdul rahman said...

cik chinta :



betul tu cik chinta. setuju!

hazirah abdul rahman said...

Izyanshazwani :



okeh izyan. nanti kita cari berjaya langkawi tu k. terima kasih tau bagi info,, =)

hazirah abdul rahman said...

Cikgu Ieda :


okeh kak, terima kasih banyak tau,, akak tak nak jalan2 jb ke?,, ;)

Cikgu Ieda said...

zira..teringin gk nk tgk zira bergmbar kt pelamin nnti...kt johor jauh sgt kott..kt penang bile kndurinya?kalau kne datenya nak jgk jmpa zira...;p

hazirah abdul rahman said...

haah kan kak ieda, dah lama kenal dalam blog ni, tak pernah jumpa.



kat penang, 18.12 kak. datanglah. kat recsam.



kak ieda bagi alamat ea, kt poskan kad. kalau masa tu free, jomlah ke penang. nak jumpa!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails