SILA KLIK

Hazirah & Khalis

Daisypath Anniversary tickers

KAMU-KAMU YG KUHARGAI

Friday, March 1, 2013

alkisah semasa mengandung dulu



ceh, macamlah dah bertahun mengandung kan. padahal khalisah baru je sebulan.


saja je tiba-tiba nak buat entry pasal mengandungkan khalisah. ada entry tunjuk gamba muka masa mengandung. KLIK SINI kalau nak tengok perubahan muka cik zira masa mengandung. jadi, entry ni nak tunjukkan perut pulak. saja mengada kan ibu khalisah ni. hihi


alkisahnya. perut cik zira memang tak nampak sangat. masa dah nak dekat bersalin pun bila orang tanya berapa bulan dan cik zira jawab menunggu hari ramai yang cakap kecik. macam tak sembilan bulan pun. perut mula nampak masa 7 bulan. itu pun masih boleh pakai baju kurung sebenarnya.


oklah. jom tengok gambar cik zira mengandung ye. tengok tang perut tau.


4 bulan

5 bulan

6 bulan

7 bulan

8 bulan

9 bulan

ibu dan khalisah, Day 24


berat sebelum mengandung ialah 53-54 KG. sebelum bersalin 64.6 KG. berat naik dalam 11 KG lah macam tu ditolak tambah. tapi kalau tengok pun badan tak naik mana, perut pun tak besar mana. syukurlah. kang kalau naik sangat susah plak nak turun.


lepas bersalinkan khalisah, lepas 2-3 minggu tak silap, berat dah jadi 58 KG macam tu. minggu ke 4-5 dah jadi 55-56 KG. sekarang memang nak cuba dapatkan berat asal 53-54 KG. harap-harap bolehlah. tapi sebab makan nasi banyak kan nak susukan khalisah, tu macam susah sikit nak turun bila dah lagi 2-3 KG je lagi ni. aduhai.


lagipun memang tak pakai korset ke makan supplement ke apa, cuma masih makan pil halia nightriem dunia herbs je untuk senang nak membuang air. 


nak sangat kembali cergas macam sebelum mengandung supaya kat sekolah dah naik kerja balik nanti nak jadi teacher hazirah yang aktif macam dulu. dan nak kembali cantik walaupun dah beranak 1. Insya Allah.


ini jelah cik zira nak kongsikan untuk entry di hari jumaat ni. suka tengok blogger dan kawan-kawan yang tengah mengandung sekarang ni. suka tengok perut ibu mengandung sebenarnya. comel je. seri ibu mengandung pun suka tengok. macam cik zira dulu, comot je masa ngandungkan khalisah. tapi, memang sebelum mengandung pun tak suka bersolek. hehe


kepada ibu-ibu mengandung, alamilah saat-saat manis yang terindah ni. dan bersedia lah untuk proses kelahiran nanti. ada orang senang, ada orang susah. macam cik zira, susah tapi itulah pengalaman yang amat berharga buat cik zira. kalau nak tahu kisah bersalinkan khalisah, KLIK SINI ye.


tapi satu je cik zira nak cakap. memang jasa seorang ibu tiada tolok bandingan. dari mengandungkan, bersalin, pantang dan jaga baby, sume tu jasa ibu yang tidak dapat dibalas. sebab tulah syurga itu di telapak kaki ibu. memang betul.



kiri : ibu khalisah masa baby
kanan : khalisah, anak ibu


dan cik zira bangga cik zira dah jadi seorang ibu kepada si baby khalisah. syukur Ya Allah.





~sekian~



k,adios!!!,,, by : ierarahman selasa 26 februari 2013 11.55 a.m.

3 comments:

cik chinta said...

saya yakin zira ble trun pye berat bdn cam dlu (: n ble cntik. zira mmg cantik pe. perut cane? ad bekas strechmark x? kt ni ape pon x bli zira, zira xde share nk bli apepon ms nk banak. kt tgk rtu dlm stroler zira cm x byk sgt nk bli, kt klo ble nk jimat, xnk la bli2 mnde yg x guna. bzir je. sbb org ckp bby awl2 ni cpt besa kan?

HAZIRAH ABDUL RAHMAN said...

bekas kat perut ada sikit je.masa mengandung takde, perut cantik je. alhamdulilah.ni pun tak beli pun lg bio oil, dorang kata bagus. barang baby beli yang asas je. baju new born jangan beli banyak, cepat besar nanti. kita beli baju sikit je.tapi pun benda asas pun mahu 6-7 ratus jugak.buat list lah, tanya akak-akak kat skolah.t senang. =)

atty's said...

tahniah cik zira..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails