SILA KLIK

Hazirah & Khalis

Daisypath Anniversary tickers

KAMU-KAMU YG KUHARGAI

Thursday, November 14, 2013

tips nak kurus cik zira


Ini apa yang cik zira boleh kongsikan dengan semua apa yang cik zira buat dan amalkan masa dari gemok nak kurus dulu. Mana tahu boleh dijadikan panduan bersama.


Sebelum nak kurus :

  • Niat
  • Yakin diri boleh buat
  • Tekad nekad
Semasa diet :
  • Jangan pedulikan kata kata yang mematahkan semangat. Sebab cik zira memang kuat sangat makan sebab tu badan menggemok tanpa rasa bersalah. Jadi bila awal nak diet pasti ada mulut mulut yang cakap aik zira takkan diet. Eh tanak makan ke dan sewaktu dengannya. Jadi pekakkan telinga. Teruskan usaha!
  • Displin. Kalau kata nak diet kena betul betul diet. Jangan tipu. Kata nak pakai baju cecantik. Kena kurus dulu!
  • Cik zira bukan jenis orang bersenam. Pergi gym haha apatah lagi. Jadi diet cik zira hanya tumpu pada makanan. Setahun tak makan nasi. Elak makan daging ayam fast food sume. Makan sup sup bihun je macam tu. Buah sayur sume.
  • Kawal nafsu! Cakap kat diri, nak kurus nak kurus. Tunggu dah kurus nanti nak makan apa pun boleh. Sabar dulu
  • Cik zira amalkan pil halia nightriem dunia herbs dengan losyen sekali. Memang membantu. Memang dari dulu pengguna setia produk dunia herbs.

Bila dah kurus. Ececeh! :
  • Dah yakin dengan diri
  • Semua tegur dah nampak perubahan
  • Dah boleh pakai cecantik
  • Dah boleh nak makan apa pun tapi masih gunakan pil halia dengan losyen dunia herbs

Cik zira memang suka makan. Zaman blaja 6 tahun tu la zaman kegemokan dan tahun terakhir tu dapat kuruskan badan. Mana tak gemok nya.  Duk maktab duk ngan mami ngan kak emy makan je. Duk uum masak sendiri siap meniaga roti lagi. Orang blajo cik zira masak makan melantak. Sudahnya mana tak gemok.



Berat gemok dulu 67kg hokey! Lepas diet bagai dapat 55kg. Bolehla walau sikit tapi yang penting nampak perubahan ketara.


Pernah gi slimming centre.  Bayar ribu ribu tapi pegi tiga kali je kot. Burn duit macam tu je. Seksa yang amat sampai nak pengsan pengsan. Tak tahan. Terus tak pegi dah. Cuba diet sendiri.


Masa sarat ngandung kan khalisah pun berat last 64kg tak segemok masa gemok 67kg tu. Dasat tak dasat kan.


Sekarang dah beranak satu berat maintain 55-56kg macam tu.  Nak dapat 53kg agak susah bila susah nak kawal makan. Jadi sekarang makan je nak makan apa takde sekatan tapi yang penting pil halia nightriem dunia herbs sebagai peneman. Cik zira pengguna setia dah bertahun dan terbukti berkesan. Dah keluar testi kat paper tiga empat kali dan dah pernah cerita kat entry sebelum ni.


Eh. Dah lama tak buat entry panjang begini. Ni taip kul 2 lebih pagi khalisah tido nyenyak. Dah sahur siap siap untuk puasa 10 muharam hari ni.


Sape tanak kurus badan cantik kan. Sume pun nak. Lagi bila dah beranak satu ni. Kena jaga badan jaga hati suami. Cantik untuk suami jugak kan.


Jangan mulut hati je cakap nak kurus nak kurus tapi takde usaha pape pun. Makan je tak ingat dunia. Takmo macam tu k. Ce try ikut tips cik zira kongsi kat atas tadi tu. 


Selamat mencuba dan selamat kurus! Hehe

2 comments:

attyfir said...

Entry ni memberikan kty semangat utk selim balik.tq cik zira

jom tolong like page
https://www.facebook.com/attyfircloset

tq :)

noly anna said...

tahniah :)
xnak try premium beautiful ke,selain utk kecantikan tubuh badan, corset tu elok utk kesihatan :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails