SILA KLIK

Hazirah & Khalis

Daisypath Anniversary tickers

KAMU-KAMU YG KUHARGAI

Tuesday, October 27, 2015

khalisah dan atok kesayangan


mungkin dalam kesayuan bila sekolah terpaksa ditutup, ada juga hikmah disebaliknya bila khalisah dan ibu dapat luangkan masa dari hari selasa sampai sabtu pagi dengan nenek dengan atok. nenek khalisah ada kursus dekat usm selasa-jumaat. khalisah pun bermalamlah di hotel.

seronok sangat bila duk ngan atok. dah macam gepren boipren dah tengoknya. atok siap layan khalisah mandi kolam sama-sama hari rabu tu. sehari jela lepastu dah tak boleh mandi kolam sebab jerebu teruk.




dengan ibu ibu ikut tido otel sebab malam pertama tu rupanya khalisah cari ibu. nak ibu. alahai. ingatkan tak ingat ibu, rupanya dia cari jugak. sebab tu malam-malam berikutnya ibu tido ngan khalisah tinggalkan babah.

asalnya risau sabtu pun kena datang gotong royong, tak dapat luangkan masa dengan abah mama. tapi ada hikmah benda baik bila jerebu ni. dapat luangkan masa dengan abah mama, khalisah pun dapat duk lama dengan atok nenek. bukan senang atok nenek nak datang penang ni sebab jauh segamat tu.

bila atok nenek balik rutin khalisah berjalan seperti biasa. kena gi sekolah macam biasa. nanti cuti sekolah In Sha Allah ibu bawa khalisah balik kampung.

1 comment:

NURUL NABILA AHMAD JADI said...

Assalamualaikum,teacher Hazirah...
Bestlah,Teacher punye blog...
Teacher , follow lah blog saya...
Sbb xde sape nak follow and post comment...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails