SILA KLIK

Hazirah & Khalis

Daisypath Anniversary tickers

KAMU-KAMU YG KUHARGAI

Wednesday, May 26, 2010

kenapa cik zira suka berblog?




blog merah kesayangan ni dah macam nyawa dah
pagi-pagi bangun mesti nak buka blog, sebelum tdo pon mesti lepas update blog
kalo sehari tak berbelog memang tak sah
rasa macam tak lengkap hidup ni


sejak ada blog merah ni jun tahun lepas, hidup cik zira rasa lebih seronok
sbb boleh share cerita dan berkongsi dengan pembaca yang suka menjengah blog merah ni


niat asal buka blog ni utk menjual dan berbisnes
tp rasa seronok pula bercerita tentang daily life dan asal ada ape cerita baru mesti nak berkongsi dengan sume di blog merah ni,,
dan mmg hobi suka menulis, tu yang makin menjadi-jadi dengan blog ni,,



tp takdelah sampai nak rasa femes amos macam blogger yang sungguh femes sume org kenal
cik zira tak terfikir pon, saje suka-suka nak bercerita melalui blog sendiri
dan nak bagi tahu juga kat sume yang menyinggah yang cik zira memang suka sangat-sangat dengan warna MERAH
hidup ni dah macam hidup di alam MERAH, kalo boleh sume benda nak wane merah,,hee



okeh
takmo bebel panjang, jemu kang kan
ni, cik zira senarai secara bernombor kenapa cik zira suka berbelog?


  1. dah sebahagian daripada hidup
  2. nak bagi tahu suka MERAH sangat-sangat
  3. nak berkongsi cerita dengan pembaca
  4. tujuan utk berbisnes kecil-kecilan
  5. berkongsi tips serba sedikit
  6. boleh letak gamba banyak-banyak dan bercerita tentang gambar
  7. dikenali oleh pelanggan-pelanggan dan bloggers - seronok tau rasa macam ni
  8. macam diari kedua selepas diari pertama yang tidak boleh dikongsi dengan sume - blog merah leh share dengan sume
  9. berkenalan dengan sume orang - tak kiralah adik2 ke, kakak2 ke, sebaya ke, rasa beslah
  10. dapat puaskan hati pelanggan yang membeli barang jualan
  11. mengisi masa lapang - kalo takde masa lapang pon mesti nak jengah blog bertanya kabar
  12. boleh blogwalking - banyak jugak blog yang hari2 wajib cik zira kunjungi
  13. boleh belajar berfesyen dari blogger2 yang cantik dan stylo!
  14. merapatkan hubungan dengan kawan-kawan yang sudah lama terpisah
  15. kawan2 yang mengenali cik zira boleh tahu cerita2 tentang cik zira bila datang jengah blog ni
  16. mana tahu blog merah ni menjadi sumber ilham ke kat sape-sape kan, manalah tahu, tak banyak pon sket pon jadilah,,hee
  17. boleh tenangkan fikiran - kalo ada masalah pape ke, kadang-kadang bila dah luahkan kat blog, rasa tenang sket lah
  18. dapat pengalaman pergi studio karangkraf pakaikan model barang jualan cik zira
  19. takde facebook, jadi bloglah tempat orang boleh kenal cik zira secara dekat sbb dekat blog ni cik zira dah banyak bercerita tentang diri sendiri
  20. sebab kan, sebab blog merah kesayangan ni dah macam jiwa cik zira sendiri




dan banyak lagilah sebab musabab kenapa cik zira suka berblog dan sampai ketika ini cik zira rasakan dengan berblog lah cik zira dapat banyak kebaikan dan keseronokan dan kegembiraan



memang cik zira tahu, tak semua sukakan cik zira dan blog cik zira
adatlah kan
cik zira jugak pernah dikutuk kaw2 punya oleh anonymous sume tuh
tp takpelah
memang takkan boleh puaskan hati sume org kan
yang suka bace, teruskanlah membaca dan terima kasih tak terhingga sebab suka bace blog merah cik zira ni
kepada yang tak suka, yang menyampah yang benci, tak payahlah susah2 datang blog ni kalo niat hati nak kutuk2 k
cik zira tak kacau orang, cik zira berblog sebab suka dan minat, itu jek




selagi cik zira masih bernyawa, ececeh, selagi ada talian internet di mana-mana, selagi boleh update blog,
cik zira update blog rajin tau
paling kurang pon 2 entry sehari lah, tu pon kalo pergi mana-mana akan auto publish siap2 sbb tanak blog tak berupdate
memang akan cuba update blog sekerap yang mungkin
dan maaflah kalo kadang2 entry ntah pape tp sebab suka mengupdate, tu yang akan taip jek pape,,hee



kepada semua followers, pembaca tak kiralah silent ke tak ke
kepada semua pelanggan, kawan2, sedara mara dan semualah sekali yang mengenali cik zira dan blog merah ini, sekalung penghargaan cik zira ucapkan sebab banyak menyokong cik zira untuk teruskan berblog tanpa jemu
sebab daripada blog merah inilah cik zira makin ramai kenalan dan rasa seronok sangat-sangat



cik zira sayang sangat kat blog merah cik zira ni dan cik zira sayang korang yang setia bersama blog merah ni,,





tERIMA KASIH sangat-sangat buat semua,,,=)





terimalah gamba tatapan menghiasi entry kali ini
(takmo entry kosong tanpa gamba hiasan,,hee)










~sekian~



k,adios!!!,,, by : ierarahman rabu 26 mei 2010 11.05 a.m.

6 comments:

ALYN_C3N1 said...

Uuuiiii...banyak nyer sebab2 sis zira nie...huhu...erm...tp kn bagi pndapat alyn la...sis zira nie cantek...coz tue suke sngt alyn tgk n ikuti blog sis...hehe..cute miut..hehe..dh la pndai berfesyen lak 2..hehe

btw, tahniah yer coz dh jadi blogger tegar...(erm...ako bila lagi ek nk jd tegar nie??)...

atty's said...

kty pun suka sangat blogging

BABYBOO said...

wow! plg suke dtg cni sebab tgk fashion baju cik zira hahahahah :P

hazirah abdul rahman said...

alyn~~ wah, suka bace komen alyn, panjang dan puji2an plak tuh,,
time kasih ye alyn,, terima kasih puji, terima kasih selalu ikut blog merah ni,,=)


atty's ~~ yeah, samalah kt,,=)



babyboo ~~ nape gelak tuh?? kelaka ea fesyen baju kt,, ;p

* f i f y said...

hehehe..fy suke bace belog sis zira oso...
totally agree wif u...
blog da jadik part of our life pulok kan..
heee..
twoskan berblog...!
weeeeeeeeeeee (:

hazirah abdul rahman said...

Ye,fify yang comel,,
kt akan teruskan berblog selagi termampu,,insya Allah,,=)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails