SILA KLIK

Hazirah & Khalis

Daisypath Anniversary tickers

KAMU-KAMU YG KUHARGAI

Wednesday, June 2, 2010

mandi hujan



semalam pergi pos barang jualan
tumpang kakak emy dia drop cik zira di pejabat pos gelugor tuh
pas pos barang, gi maybank jap


lepas tuh balik uma mami jalan kaki
tgk awan dah gelap dah
tp rilek lagi


siap beli goreng pisang RM 2 makan sambil jalan
pastu hujan mula turun
mula-mula tak lebat, lepas tuh terus lebat


sume dah benti-benti cari tempat berteduh
yang cik zira degil ni, duk jalan sambil makan goreng pisang
main hujan


sume tgk
dahlah takde payung
habis basah lencun sume tudung, baju dan seluar nya


sampaikan da masuk kampung berjalan dalam hujan sume tgk
agaknya dorang kata, "budak ni dah kemaruk nak men hujan agaknya."


eh, takpelah
cik zra punya badan, teringin nak men hujan, men jelah kan,,hee



ini namanya budak degil
pastu balik tak mandi
boleh makan plak



terus pening, tdo kejap
pastu pening kepala sangat-sangat



tapi dah ok dah
amek masa sket lah
seb bek tak demam
dahla esok start kursus


ni muka si merah yang pening akibat men hujan,
sampai mata pon tak larat nak buka da,,





padan muka, sape suh men hujan
lenkali main lagi,, ;)





~sekian~



k,adios!!!,,, by : ierarahman rabu 2 jun 2010 10.37 a.m.

4 comments:

ALYN_C3N1 said...

la...nasib baik xdemam kan...sis2...hehe

Nurulbadiah lai Mohd Ramli Lai said...

salam
sgale ape yg dilalui..slalu tabah n brsbar..
Mgkin dlm ramai2 org yg mghakimi anda,ada yg myok0ng n menentang pndrian anda.
Nmun ape yg pnting,anda adlah dri anda sndri..hnya anda mgetauhi sapa sbnarnya anda.
Sntiasa brsbr n allah bsma anda..
Get well soon
btw..red is very equal 2 u.it sh0ws ur spirit.

Atiqah Adnan said...

kot ye pUn cik zira nak main hujan agak-agak jugaa laa hii.. tengah hujan lebat pUn boleh makan goreng pisang lagi tU..sabar je laa hee~

mane tak demam.. jaga diri ok..
btw mandi hujan memang best!!

hazirah abdul rahman said...

alyn ~~ haah,seb bek pening jek,,hee


nurulbadiah ~~ terdiam bace komen nurul, time kasih sangat2 sebab cuba faham kt,,

thanx so much nurul,,sangat hargai kata-kata kamo,,=)


pn atiqah ~~ time kasih sis tqa,,
men hujan mmg bes lagi2 makan goreng pisang plak tuh,,ngee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails