SILA KLIK

Hazirah & Khalis

Daisypath Anniversary tickers

KAMU-KAMU YG KUHARGAI

Tuesday, July 20, 2010

apabila cik zira berbelanja




semalam adalah kali pertama cik zira keluar rumah dengan rasminya seorang diri membeli barang-barang di giant taman suria
dan nasib baik memang ada duit dalam handbag, kalau tidak memang tak hingin pon keluar rumah sebab memang tahu, kalo keluar sekali walau hanya ke giant pon akan habis duit jugak banyak
tahu sangat perangai sendiri




atok pon kirim belikan nescafe dan maggie (wah, atok saya makan maggie lah kawan-kawan sume)
cik zira pergi giant dalam kul seblas lebih cenggitu
punyalah lama tau sopin, kul 12 lebih baru keluar, padahal giant sahaja





untuk rumah cik zira beli nescafe, sos cili dan mamee kari berapi dan mamee goreng indonesia
punyalah orang berpuasa ni tgk maggie macam nak telan semua beli sampai 10 peket
ntah sape lah nak makan tuh kalo diri sendiri puasa memang takkan masak maggie punya
takpe-takpe, buat stok di rumah, sape nak makan sila makan, tiada siapa melarang




eh eh cik zira neyh, membebel plak kejenye




cik zira plak beli body shampoo olay body butter wane biru sebab dia buat offer RM7.99 sahaja, maka walaupon sabun itu tiada dalam list, tetap dibeli jugak sbb sabun itu wangi dan murah
selain sabun, beli losyen safi balqis, deadorant nivea kaler ijau dan shaver
itu untuk diri sendiri, barang yang dibeli di dalam giant





oh lupa
belikan nasi ayam giant sebab tgk sedap sebab nasi dia banyak dengan sos yang sedap dan ayam dia memang super besar dengan harga RM4.99, memang berbaloi tgk
nasi ayam tuh belikan utk tok yam sebab nak jenguk tok yam dah lama tak jumpa
tok yam ni mak kepada arwah mak
lepas tuh belikan karipap debab-debab perisa sardin dengan kentang beli 5 percuma 1 dengan harga RM4.99 jugak, karipap tuh sedap dah pernah rasa
nasi ayam jek tak pernah rasa, cakap kat tok yam kalo sedap bagi tahu boleh beli lagi,,hee
dalam giant tu pon makanan macam-macam ada tau, geram jek tgk, nasib baiklah puasa
boleh kawal nafsu jugak, untung di situ




jadinya belanja di giant sumenye RM58.00




lepas bayar kat giant, masuk guardian plak
dekat guardian beli kapas muka sebab dah habis
kapas muka kotak ni ada offer dan memang jimat, cik zira pakai lama tau baru habis
3 kotak RM9.99 dapat free 1 mask
beli krim safi yang buah zaiton tuh plak, nak try ok ke tak, yang tutup wane kuning, padahal krim safi tutup hijau ada jek lagi, gatal nak membeli, takpe-takpe, buat stok,,hee
buat stok jugak pencuci muka da krim fair & lovely
krim dia kan dah berwajah baru, tu yg beli tuh padahal krim ada lagi
sume gatal nak buat stok, hazirah hazirah suka bazir duit tau!





belanja di guardian RM 28.00






dan kemudiannya station perhentian terakhir, membeli pil halia sebanyak 2 kotak dan losyen halia sekotak
dapat murah dan belanja ini sumenye RM 82.00





puas hati betul cik zira berbelanja
sekali keluar tak sampai bape jam pon dah boleh habis RM 180.00
fuyoh fuyoh!!
dasat bukan





ini stok dah tak payah keluar lagi sebab duit dalam handbag tinggal RM 50 jek
simpanlah yang itu,,huhu
cukup-cukuplah ingat diri masih mendapat elaun padahal dah habis blaja dah, takde duit pon,,ngee





wah, bace balik entry ni macam penyelesaian matematik plak kan
kalo sape rajin nak kira lagi RM 10 tak cukup cik zira beli bag dengan earing
entry panjang ni boleh bagi kat budak dajah 1 bagi dorang konpius dan selesaikan penambahan barangan yang cik zira shopping,,
boleh kan anak-anak murid ^___^





okeh
ni betul-betul, bukan main-main
jangan keluar rumah dah, kalo tak RM 50 itu jugak bakal habis
promise to myself, insya Allah,,,, =)







~sekian~





k,adios!!!,,, by : ierarahman isnin 19 julai 2010 9.20 p.m.

2 comments:

AM SYA said...

brkesankah pati halia mustajab tu ehh???



^Syasya^

hazirah abdul rahman said...

untuk kt berkesan lah sya,,
sya try la, mana tahu okeh, tp kawal makan tau,,=)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails