SILA KLIK

Hazirah & Khalis

Daisypath Anniversary tickers

KAMU-KAMU YG KUHARGAI

Wednesday, July 28, 2010

dulu happy, sekarang lagi happy



ini dulu, masa APRIL 2008




masa dulu ni,
tetap MERAH
makan nauzubillah, jangan cakap, keje makan jek, pantang nampak makanan, mesti makan
dan happy sebab dapat makan tanpa sebarang sekatan langsung
sebab happy lah sampai badan macam dalam gamba nun ha
paling berat 67 kg







dan ini, sekarang, gamba JUN 2010:




tetap MERAH
tapi, makan sudah dikawal, tidaklah nak makan apa pon tak boleh, masih boleh, tapi dikurangkan kuantiti dan masanya
nak makan boleh kalau teringin, tapi kena aja nafsu makan supaya berwaspada
kalau dulu happy sebab boleh makan apa sahaja, tapi sekarang LAGI HAPPY sebab masih boleh makan apa sahaja tapi nak bergaya pon tak malu macam dulu
dulu pentingkan makan jek, penampilan tuh kurang sebab malu dengan diri sendiri yang membelon dan membulat
tapi sekarang, makan tetap makan cuma lagi yakin dengan diri sendiri
sebab tuh kalau boleh nak kekalkan keadaan macam ni,, tanak dah jadi macam dulu, malu tau
sekarang pon dah berjaya, berat pernah dicapai sekarang ialah 53kg
nak maintain pon tanak lebih dari 55kg, kalau lebih, cepat-cepat kena turunkan balik





syukur alhamdulillah sebab akhirnya ada kesedaran untuk membantu diri sendiri dari terus terjebak membesarkan badan
memang makan dulu sedap, semuanya sedap, tak fikir kalau penyakit senang datang kalau asek makan jek, sebab tuh bersyukur sebab sekarang pon dah beringat dah
sekarang pon setiap kali berbuka dah makan nasi dah sebab atok kata kalau tak makan nasi nanti badan tak kuat
kena makan nasi tapi dalam jumlah yang sedikit, banyakkan makan lauk terutama sayuran






sebab itulah, KALAU DULU HAPPY, SEKARANG LAGI HAPPY!! ^_______*







~sekian~




k,adios!!!,,, by : ierarahman selasa 27 julai 2010 4.10 p.m.

6 comments:

nasazfrog... said...

wahh kongsi la petua cene leh kurus.. bertambah menawan lak tu.:) jeles ni

hazirah abdul rahman said...

dah pernah wat entry dah dEar,,
klik kat label tips ea,,=)

wOrLdOfsEcReTwHisPerEr said...

bestnya kak zira kurus..
kurus gila dr gmbar lma nun ;D
huhu..susah btol nak tgglkan nasi..
sy pon dok control, krangkan
kuantiti nasi..
nak dpatkan brat ideal..
;)

hazirah abdul rahman said...

dEar,orang kata nak 1000 daya kan?
kena kuat lawan nafsu makan
pompuan ni sebab malas senam, yang plg mudah kena kurangkan makan, tu jek, memang susah nak kontrol, tp kena belajar kalau nak turunkan berat tuh,,


cuba k,,=)

FiZ said...

sgt2 berbeza...kna amik tips ni ;)

hazirah abdul rahman said...

boleh2,nak lebih lanjut kan, pegi kat tips ea,klik situ kita pernah bagi cara nak turunkan berat,,=)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails