SILA KLIK

Hazirah & Khalis

Daisypath Anniversary tickers

KAMU-KAMU YG KUHARGAI

Wednesday, September 15, 2010

Karaoke Diva di Malam Raya Pertama



SALAM SYAWAL
maaf ye entry untuk hari ni terlambat banyak
dah tengah hari baru nak publish entry
semalam penat sangatlah,,hee





okeh, untuk memulakan marathon mengupdate blog ni, cik zira mahu mulakan dengan kisah kitorang berkaraoke di malam 1 syawal tuh
karaoke dekat jek, dekat giant ni, Diva Karaoke





disebabkan ahli penyanyi yang ramai, chenta hati 2 pergi tengok bilik yang sesuai
dapatlah bilik VVIP yang sangat luas, boleh masuk sampai 20 orang cenggitu, memang sangat luas
RATE dia : RM100 untuk 3 jam
kira oraitlah tuh
cik zira yang belanja lah sebab cik zira yang nak sangat berkarok dengan sume
tu yang ajak sume sekali ke sana tuh






start kul 9.20 habis kul 12.20
tapi kul 12 cam tuh cucu-cucu belah tokyam dah balik dulu dah
last-last tinggal berempat sahaja, cik zira, chenta hati 1, chenta hati 2 dengan adul
maka, bernyanyilah kami berempat macam buat konsert,, syok tuh!






tak pernah nyanyi adik beradik kan, bila karok hari tuh baru sedar, memanglah anak-anak abah ni ikut abah, boleh nyanyi sebab abah pun suka karok dulu-dulu
dia ajak nya anak-anak dia join dia karok kat umah
seronoklah, nanti nak ajak abah sekalilah gi karok anak beranak, kompem best!







okeh,
yang pergi hari tuh kan seramai 16 orang tak silap, tu tak masuk anak mak jah sekali, kalau masuk cukup 20
ini senarai nama yang masuk bilik VVIP hari tuh ye:


ANAK ABAH

  • cik zira
  • chenta hati 1
  • chenta hati 2
  • ina

 chenta hati 2 dan ina
 chenta hati 1




ANAK CIK ASYED

  • adul
  • amir

ANAK CIK PARIS

  • akim


ha, yang tuh cucu belah atok, sebab tak ramai balik raya tahun ni, mana yang ada jelah bawa
yang selebihnya cucu belah tokyam (belah arwah mak), ktrg kan kampung dekat-dekat jek, takde masalah,,




ANAK MAK MIDAH

  • wani
  • angah
  • uda
  • wana
  • haikal

ANAK MAK ITAM

  • arham
  • fiqa
  • akmal
  • aiman




seronok kan men, dapat nyanyi ramai-ramai
sume nak tunjuk terer, hehe
ada gak yang memalu kucing, miow-miow, suruh nyanyi malu-malu plak kan,, apelah
kalau malu memanglah takkan nyanyi pun,, amek mic tuh nyanyi jelah, tak kisah lah suara macam mana kan
janji enjoy!





kira malam raya pertama tuh, kitorang melalak lah sumenye dekat Diva Karaoke itu
sebabnya cik zira dengan chenta-chenta hati memang dah kira rutin lah raya ni memang akan ajak sepupu-sepupu ke mana-mana sebab bukan selalu dapat balik berkumpul kan
macam 2 tahun lepas tgk wayang malam raya pertama jugak, tahun lepas plak ke bowling dan tahun ni karok plak, kan seronok macam tuh
cik zira ngan chenta-chenta hatilah yang jadi organizer nya,, hee






tahun depan plak kan
nak buat ape plak, mestilah nak happening jugak,,
itu tahun depan plak fikir,,hee





yelah kan, aktiviti kekeluargaan macam ni lah yang patut diteruskan sebab setahun sekali jek nak jumpa kadang-kadang
selain beraya, berkunjung, aktiviti lain seperti ini dapat mengeratkan lagi hubungan kekeluargaan itu
macam hari tuh karok, setua-tua 24 tahun sehinggalah sekecik 9 tahun duduk dalam satu bilik berkarok
tak ke best cam tuh,, seronok sangat rasa





cik zira dan chenta-chenta hati jenis orangnya yang orang kata jenis family person
jadi kalau ada pape, kitorang memang pentingkan keluarga, bila ada peluang, kitorang akan rancang nak bawa semua kalau boleh buatlah pape aktiviti yang bagi sume enjoy, sume pun happy
agaknya sebab cucu-cucu paling tua lah jugak kan, dan memang dah biasa menjadi leader kot, bab rancang-rancang ni, serah pada kami, anak-anak abah
like father like son and daughter lah kan, abah leader, anak-anak pun ikut sama
alhamdulillah,,


kelihatan si ketua karok pada malam itu 
yang MERAH kepenatan terduduk dan kebongkokkan,, huhu





itu alkisah kitorang berkarok
tunggu entry lain plak, pun ada cite best nak dicitekan
tunggu ye
sebab memang banyak sangat gamba dan cerita sejak 1 syawal sampailah semalam, 5 syawal
hari ni baru leh rilek
menghadap blog plak,,hee





esok cuti kan
sambung beraya lagi tau sume






SELAMAT HARI RAYA
MAAF ZAHIR BATIN






~sekian~








k,adios!!!,,, by : ierarahman rabu 15 september 2010 12.44 p.m.

2 comments:

araaz said...

waaahhhh seksi btl blog...
SELAMAT HARI RAYA AIDILFILTRI - Update 15.09.2010 , blog ni baru umur 16hari, baby lagi tu, apa lagi lwt la yerk :-)

hazirah abdul rahman said...

blog seksi kew?
tang mana yang seksi tuh,nak kasi betul,,huhu


okeh2,bakal melawat blog kamo,,


SELAMAT HARI RAYA ^___^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails