SILA KLIK

Hazirah & Khalis

Daisypath Anniversary tickers

KAMU-KAMU YG KUHARGAI

Wednesday, June 29, 2011

telefon bimbit/tangan/genggam kesayangan hati..





handphone dalam istilah inggerisnya, manakala dalam istilah bahasanya ialah telefon tangan atau telefon bimbit atau pun telefon genggam dan makna-makna yang sewaktu dengannya.






kenapa cik zira bercerita pasal handphone plak ni ye?






takde, cik zira sebenarnya mula ada handphone sendiri yang betul-betul beli sendiri tak kongsi-kongsi dengan chenta hati 1 waktu cik zira awal-awal masuk maktab. guna duit sendiri tau beli enpon nokia daun 7610 tak silap. masa tuh dia baru keluar, harga beli tu ingat lagi, RM 1 300. bangga tau dapat beli enpon sendiri dengan duit sendiri. sekarang kalau harga macam tuh dah dapat enpon canggih-manggih dah.






sejak beli tuh sampailah sekarang, tak pernah lagi tukar enpon kesayangan cik zira tu tau, tetap pakai dan akan pakai sampailah dah tak boleh pakai nanti.






dulu kawan-kawan maktab selalu suruh cik zira tukar phone sebab dorang tahu cik zira dah lama pakai phone daun tu dan dorang pun tahu betapa lajunya cik zira menaip guna daun tu,, hehe






tapi, cik zira sangat sayang dekat enpon daun cik zira ni, selagi dia masih boleh berjasa, selagi itulah cik zira akan tetap jaga dan sayang dia.







tahu tak bila cik zira beli enpon daun kesayangan cik zira ni?


hari-hari dia temankan cik zira tau,, =)




tarikhnya cik zira simpan ketat dalam enpon ni tau. cik zira beli dekat kedai phone dekat manjung pada tarikh 22 Ogos 2005. nanti birthday dia bulan lapan, genaplah 6 tahun enpon ni di bawah jagaan cik zira.






walaupun sekarang ni ada 2 phone, yang lagi satu khas untuk ehem-ehem, tetap cik zira sayangkan enpon daun ni dan akan jaga dia sama cik zira jaga barang-barang cik zira yang lain. opps, walaupun dah berapa kali jugak enpon ni kena hentak dan sebagainya, tapi dia masih sihat dan kuat untuk terus berjasa kepada cik zira.






sebab tu lah cik zira sayang sangat enpon daun cik zira ni.
tak kisahlah dia bukan smart phone, dia bukan blackberry, dia tak boleh video call ke, tetap jugak sayang dia!







~sekian~






k,adios!!!,,, by : ierarahman isnin 27 jun 2011 9.25 p.m.

6 comments:

saharinasaharudin said...

bguslah cik zira.creful jg hp.rin ni,evry year tkar nset.huhu.careless kan. :(

safarinnhhyahaya said...

saya pn cm cik zira gk..sy pny hp samsung..bli taun 2005 gk..stil gne smp skg..

hazirah abdul rahman said...

saharinasaharudin :


sebab sayanglah dEar, jaga betul-betul sebab tahu masa nak beli tu bukan senang nak dapat,,



takpelah, ina mungkin ada rezeki lebih boleh tukar tiap tahun,, ;)

hazirah abdul rahman said...

safarinnhhyahaya :



samalah kita kan dEar,, selagi boleh pakai kan,, =)

dark r0se said...

bagusnyer! siap ingt tarikh lak tuH!;) hihi:D

hazirah abdul rahman said...

dark r0se :



masa beli tuh terus save date dia lah ros, tu yang ingat,, hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails