SILA KLIK

Hazirah & Khalis

Daisypath Anniversary tickers

KAMU-KAMU YG KUHARGAI

Saturday, January 24, 2015

khalisah dan upin ipinnya


dah nak masuk 2 tahun haritu baru khalisah pandai tengok upin ipin lama sket. kalau tak, buat pengetahuan rakan pembaca blog ni, khalisah ialah anak yang tak taksub pada gajet. dia boleh tahan paling lama 5 minit je.

games pun dulu tak. upin ipin pun dulu tak. tak mahu! dia suka main benda real. yang dia boleh pegang sendiri dan buat projek sendiri. itu khalisah.

tapi, baru baru ni ajarkan jugak dia tengok upin ipin tu khalisah dah suka. nanti dah bosan tak tahu nak buat apa, khalisah minta tolong ibu nak tengok upin ipin.



upin ipin ni bagus. banyak pengajaran. bukan kartun yang melekakan. kalau anak anak tengok pun boleh belajar banyak perkataan baru yang baik baik. sebab tu nak bagi khalisah tengok. dan syukur dia dah mula minat nak tengok.

ada satu hari tu siap mimpi sebut upin ipin. hahaha. lawaklah khalisah ni.

games pun ada satu games yang match animals tu dia dah pandai main. dulu dia tak pandai. tu jelah pun yang khalisah suka. oklah. sekurang kurangnya dia dah nak jugak dengan gajet dari tak nak langsung. kang macam pelik je budak tak nak langsung gajet zaman sekarang ni.

1 comment:

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalm iera,
abang fayyadh pun suka upin ipin
lagi satu 'pada zaman dahulu' :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails