cikzira beli dendeng extra spicy, sambal geprek, sambal hijau tempoyak petai dengan sambal merah bilis petai. bab menyambal ni paling cikzira suka la. lagi suka bila ada petai. baru padu.
sampai sampai dah cuba makan dengan nasi putih. dendeng tu skali makan je cikzira dengan khalisah habiskan terus. ikutkan portion 1 pek tu memang untuk sorang je makan tu tapi kitorang share. khalisah kata sedap. tapi macam biasalah untuk orang yang kuat pedas macam cikzira ni, extra spicy tu tak pedas. tapi daging dendeng dia ok tak keras. kuah dendeng tu pun makan dengan nasi putih sedap.
untuk sambal sambal, berminyak la macam biasa. yelah, sambal kan lagi banyak minyak lagi sedap tahan lama. tahap kepedasan tu masih ok untuk orang kuat pedas.
yang penting kalau malas masak, masak je nasi putih goreng telur mata lawankan dengan sambal sambal ni, licin la nasi dua pinggan sekelip mata.
tak percaya, cuba lah!
No comments:
Post a Comment