SILA KLIK

Hazirah & Khalis

Daisypath Anniversary tickers

KAMU-KAMU YG KUHARGAI

Sunday, June 13, 2010

makan malam dalam kereta





ni malam bila ntah, tapi pada suatu malam lah
sampai dan tak ingat dah gamba ni hari ape sebab asek buat entry pasal majlis cukur jambul dengan kawen bik moi jek



jangan risau
entry akan kembali seperti biasa ye
habis dah cite pasal majlis cukur jambul aiman dan kenduri kawen bik moi



nak cerita pasal cik zira plaknye,,hee



sehari sebelum keluar malam hari tuh
(dah tak ingat hari, pakai boh jek hari lah, sehari lah,, ampun ampun,,ngee)
cik zira dan khalis telah menimbangkan diri di penimbang dekat tesco
adalah dengan ini, masa timbang itu kedua-dua kami telah menaik berat badan dengan mendadaknya,,
cik zira timbang dulu, naiklah sekilo
lepas tuh khalis timbang, nek 3 kilo daripada yang last timbang hari tuh
ha, terus tak dapat terima kenyataan



dan sejak sesi penimbangan itu
kedua-dua agak insaf dengan nasib yang menimpa diri
terus berazam untuk berdiet
adakah azam tercapai?



baca seterusnya...





maka, pada malam seterusnya
kedua-dua keluar seperti biasa
meronda dulu jalan-jalan nek keta



lepas tuh masing-masing tanya lapar ke tak
pastu senyum
pastu sedar yang tak sah kalo keluar tak pergi makan
lantas terus memikirkan apa yang boleh dimakan tapi yang ringan-ringan sahaja



menuju ke Queensbay
nak tgk kat ground floor ape yang boleh dimakan
kat situ kan banyak makanan, cakap jek nak makan ape, macam-macam ada



mula-mula tgk kat Papa Roti, macam besh tgk sandwich sume, roti macam-macam
takpe, tgk dulu
pastu tetibe cik zira teringin makan takoyaki
pergi lah beli




khalis plak pergi beli hot & roll sampai 2 jenis







itulah makan malam kami yang masa tuh dah hampir pukul 10
pastu beli air milo tin sorang satu


takde tempat makan, lepak kat parking tepi pantai QBay tuh, makan dalam keta
makan pun dengan pantas sebab kul 10.30 kena balik maktab



kesimpulannya di sini
kengkonon nak diet, tanak makan berat
tp kami tersilap
makan benda macam ni lagi menggemukkan sebenarnya sebab ada cheeselah, tepung yang banyak dan semua benda yang berkalori dan berkolestrol tinggi
(eh, betul ke ape yang cik zira cakap ni, men cakap jek sebenarnya ni,,hee)
dahla makan pon dah pukul bape
diet ke mana, berat makin bertambah kot,,hee




nasihat kepada diri sendiri,
selagi bahagia, makanlah apa nak makan, cuma pandai-pandailah kawal, makan sikit-sikit tapi banyak kali, lapa jek makan tp kuantiti yang sedikit,,=)



dan ini dia muka bahagia makan selagi happy,,








~sekian~



k,adios!!!,,, by : ierarahman ahad 13 jun 2010 11.13 a.m.

2 comments:

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

sis
mkn jgn xmkn
hehe
lya ni da sampai thp mls da nk diet
bedal jek makan skrg

hazirah abdul rahman said...

hehe
itulah,memang makan jew ni tp kena kontrol jugak, kang tak pasal-pasal membelon macam dolu2,,ngee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails