SILA KLIK

Hazirah & Khalis

Daisypath Anniversary tickers

KAMU-KAMU YG KUHARGAI

Sunday, July 11, 2010

satu malam di Kota Bharu



cik zira selamat sampai di Kota Bharu khamis malam
mencari tempat untuk bermalam
bermalam di Sutera Inn



sebelum tuh pergi umah mek bie sebab uma dia dekat situ jew




masuk blk berehat jap, mandi dan keluar dari sutera inn tuh dalam kul 12 lebih
mencari tempat makan sebab tak makan ape lagi, dalam perjalanan cuma makan roti sahaja




cari punya cari, pergilah sebuah gerai ni
tepi jalan, on the way nak ke wakaf che yeh tuh




tahu tak, masa ktrg masuk jek gerai tuh, sume tgk
yang tengah makan ke borak-borak ke, sume tgk ktrg macam ktrg ni alien
macam ktrg ni penjahat bawa pistol
pelik sungguh la




apa ktrg buat, sume dorang tgk
sampai bangun nak balik, masuk keta pon dorang tgk macam hape ntah
peliklah,,




itu satu hal
lagi satu hal ialah, ktrg duduk sebelah menu tampal dekat dinding tau
punyalah terkejut tgk menu tuh




mahal macam hape
tak setanding dengan kedai
padahal gerai biasa tepi jalan jek
kalo cafe ke ape ke, leh lah lagi harga mahal cam tuh, ini gerai biasa jek pon



nasi goreng biasa pon harga RM4.00, tak patut langsung
nasi goreng pataya dengan nasi goreng USA sampai cekik harga RM6.00
dan sumenye mahal-mahal



bila makanan sampai, aduhai
memang lah tak sedap, mungkin bukan tekak ktrg kot
tapi disebabkan lapa, makan lah jugak






nyesal sungguh
padahal masa nak gi wakaf che yeh tuh, barulah sedar banyak lagi kedai macam best
kalo sabar sket, jalan depan sket agaknya leh dapat gerai best sket kot




dan kalo diperhatikan, masa kat gerai tuh, setiap meja ada gula
mesti kena manis-manis kan orang kelantan?,, =]





itulah pengalaman masa malam pertama sampai kat kelantan
pengalaman yang tak boleh lupa
satu - kepelikan orang-orang melihat ktrg
dua - harga makanan yang tak patut, terlampau mahal bukan standard gerai itu





ini baru satu kisah
banyak lagi cerita masa di kelantan dengan kedah
pelan-pelan cik zira cerita ye,,






~sekian~




k,adios!!!,,, by : ierarahman ahad 11 julai 2010 10.35 a.m.

2 comments:

AM SYA said...

orang sane makanan mmg manis2~

kdg2 tpakse mtk garam sbb kter nk kne adjust sendri mkanan tu~huhu

sadis jerk






^SyASyA^

hazirah abdul rahman said...

memang tak boleh la kita manis-manis ni, pedas lagi best kan sya,,hee,,=)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails