SILA KLIK

Hazirah & Khalis

Daisypath Anniversary tickers

KAMU-KAMU YG KUHARGAI

Monday, November 22, 2010

mengenang saat-saat membina badan dan membulatkan muka.





dengan ketinggian 160 cm macam tuh, dulu cik zira pernah memiliki berat badan sehingga 67 kg tau!
jangan tak percaya ye
memang kena percaya






dah kalau dasar bagi makan apa pun tak pernah tolak, ada makanan ape pun mesti akan habiskan
memang pencinta makanan, jadi tak mustahil kan boleh seberat itu?
memang tak mustahil




suka sangat bila tengok balik badan masa gemuk dulu
walaupun sekarang idaklah sekurus mana, tapi kuruslah dari dulu, hehe
tapi suda berazam dalam diri, kalau boleh, tak naklah gemuk balik macam dulu
nak maintainkan berat dan badan sekarang, tanak kurus sangat, tak cantik nanti, ehehehe






jom jom, cik zira suka tengok gamba-gamba cik zira masa membina badan dan membulatkan muka dolu-dolu, sebab tuh cik zira nak tunjukkan kat korang jugak






tengok gamba cik zira membulatkan muka dahulu lah ye












ha, kalau dah muka bulat, badan mestilah membina-bina kan kan
nak tengok, sila tengok gamba di bawah ini









memang nampak kan kecomelan cik zira dolu-dolu
time memang kuat makan, tak pernah risau langsung pasal badan, sekali nah, amek! 67 kg tau


gamba september lepas di hari indah,, *wink*

raya tahun ini, pakai baju kalerful saiz XS,, yay!




dan alhamdulillah
setelah bernekad untuk menjaga badan, sekarang cik zira dapat maintain 53-55 kg
cuba jugak nak kuruskan lagi, kot-kotlah dapat 49-50 kg ke kan, tapi rasa mustahil jek
takpelah, sekarang pun dah ok, kena jaga-jaga jek walaupun tak berjaga dah sekarang, dah takde pantang, sumenye ditelan, maklumlah duk rumah katakan, keja makan tuh dah wajib lah!






eh, lupa nak bagi tahu
kalau dulu pakai baju sume saiz L paling kecik, M boleh pakai tapi nampak sendat, kadang-kadang kena pakai saiz XL
tapi sekarang kan, boleh pakai dah tau XS, S dan M tuh dah paling besar
happy sangat!
dan kalau dulu seluar sume memang pakai saiz 32-31 macam tuh, sekarang saiz 27 dah boleh pakailah!
happy berganda-ganda
tapi, time kaki tuh susah nak kecik, makan banyak sangat ayam lah tuh!
ececeh, alasan sahaja 






kalau dulu dah puas membina badan dan membulatkan muka
sekaranglah masanya nak maintainkan badan dan muka ni supaya kejadian dulu tidak berulang lagi
insya Allah










~sekian~








k,adios!!!,,, by : ierarahman ahad 21 november 2010 10.56 a.m.

7 comments:

eliana_adnand said...

wah.. hebat! bpe lama zira amik masa nk kurus ni dear?
any tips? :)

Atiqah Adnan said...

wah berat cik zira dulu adalah berat badan ku sekarang rasenye.. T___T
dulu masa kawen taklah se'berisi' ni.. lemak dah membiak dengan subur.. adoyai.. seyes baju sekarang bersaiz L.. M dah ketat.. seluar tak payah cerita laa..

bagi laa tips macam mane kurus..
thanks~

hazirah abdul rahman said...

eliana ~~ hebat lah jugak,,haha
amek masa lama lah dEar sebab kita ni memang kuat makan, so nak diEt memang amat payah.. kiranya setahun jugaklah nak betul-betul dapat berat sekarang. diet pelan-pelan.. bila dah diet, skang makan banyak balik,, aduhai,, ;)



kak tiqa ~~ ala kak, takpelah, dah kawin kan, bahagia memanglah hobinya ternak lemak sana sini.. kita faham, entah2 nanti kt pun sama,, ngee


tips kita dah pernah bagi, klik dekat label tips,, =)

cik EPAL said...

fuihyoooo kak ziraaaaa nak tips kurusssssss!

hazirah abdul rahman said...

fuyooo cik epal!!
kamo sudah kurus, mahu kurus ape lagi,, ngee


klik dekat label TIPS ye cik epal,,dah pernah wat entry tips kurus,, =)

~aL!n~ said...

owh sungguh teruja, nak kurus juge...

hazirah abdul rahman said...

ala, nanti dah ada baby bolehlah kurus balik,,

kamo pun dah kurus la dEar,, tak payah nak kurus-kurus dah,, =)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails