SILA KLIK

Hazirah & Khalis

Daisypath Anniversary tickers

KAMU-KAMU YG KUHARGAI

Monday, November 1, 2010

pensil getah




minggu lepas kan, masa cik zira tengah jaga kelas dajah 3 dorang peksa english, cik zira sedang berjalan-jalan, maklumlah, cik zira dalam kelas memang tak suka duduk, lagipun dah terbiasa dengan praktikal dulu, SK Batu Lanchang, cikgu-cikgu dia tak boleh duduk, kira budaya baik tuh cik zira terbawa sampai ke SK Taman Cendana ni






jadi, bila berjalan-jalan tuh, cik zira suka kacau budak-budak ni, kadang-kadang tengok jawapan dorang, kalau salah cik zira akan tolong betulkan, see see, baik kan teacher hazirah ni,, ngee







dan dalam duk berjalan kacau budak-budak tuh, cik zira pun jumpalah sesuatu yang cik zira tak pernah jumpa, cik zira ingatkan benda apa, rupanya pensil tau






tapi yang uniknya pasal pensil ni, dia jenis getah, boleh main-main, boleh lipat-lipat
cik zira pinjam pensil tuh dekat budak tuh, amek pergi meja guru, terus amek gamba pensil ni, yelah boleh wat modal nak update blog, dan manalah tahu ada yang tak pernah nampak pensil ni sama macam cik zira, bolehlah kita sama-sama berjakun sekejap ye tak,, ehehe









masa cik zira amek gamba tuh budak-budak sume menyibuk, cik zira jegil mata suh dorang fokus jawab soalan semula, yelah, dorang ni menyibuk betul kalau cikgu buat pape,, hehe






lepas dah amek gamba, cik zira pun trylah nak menulis guna pensil getah tuh, tapi susah jek nak tulis guna pensil tuh, last-last putus asa pulangkan balik pensil tuh kat tuan punya pensil tuh






pergi jek kat budak tuh, cik zira cakap, "terima kasih, tapi susah jek nak tulis."






budak tuh senyum jek,, mesti dalam hati dorang cakap, "apelah teacher hazirah ni. sume benda nak tengok."






tapi, memang betul pun, cik zira kan, kalau jalan-jalan selagi ada benda pelik atas meja dorang, cik zira mesti amek, tengok dan tanya. yelah, mana tahu kan, esok-esok ada orang bertanya apa yang budak-budak guna sekarang, trend dorang sekarang, cik zira dah tahu kan,, itu untungnya jadi cikgu tau,, =)






lepas ni, bukan setakat pensil getah jek kot, ntah-ntah macam-macam lagi cik zira jumpa kat sekolah tuh nanti,, 
tapi takpe, ada jek benda pelik lagi ke, cik zira bagi tahu ye dalam blog ni,,








~sekian~








k,adios!!!,,, by : ierarahman isnin 1 november 2010 9.34 a.m.

2 comments:

jeBateja said...

Oooo...may be sket masa lagik...jumpa plak gajet bebudak sekarang ala..ala...TOYOL untuk dibawak ke dewan exam.....

hazirah abdul rahman said...

halamak!
tanaklah kalau jumpa toyol..
takut!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails