SILA KLIK

Hazirah & Khalis

Daisypath Anniversary tickers

KAMU-KAMU YG KUHARGAI

Tuesday, December 21, 2010

Spek MERAH baru!!!




hai hai hai
selamat petang semuanya
entry petang ni cik zira nak berkongsi kegembiraan dengan semua
sebab apa tau, sebab cik zira dah ada spek mata baru dan apa yang lagi gembira ialah spek mata baru cik zira ni framenya kaler MERAH
yes yes, it is RED in colour






cik zira kan pergi Jusco semalam, nak buat spek baru
terus masuk kedai cermin mata A-LOOK yang cik zira pernah bagi tahu
kedai ni kat mana-mana pun ada, dan cik zira memang cadangkanlah, sape nak buat spek kan, buat kat A-LOOK sebab frame dia banyak yang stylo dan pakej harga yang berpatutan






cik zira masuk terus cari frame kaler MERAH
tak banyak sangat, tapi adalah untuk dipilih, tapi banyak yang MERAH dah nak ke maroon, tak nampak MERAHnya sangat, cik zira nak cari yang MERAH yang dari jauh orang dah nampak, oh, itu zira,, hehe
ada plak tu, tapi framenye kecik yang amat, tak sesuai dengan muka
nak cari yang macam dulu cik zira pakai, petak tapi dah takde stok, ialah itu dah berapa tahun punya design, 4-5 tahun dulu, memanglah dah takde,,






masuk-masuk tuh sebenarnya terus dah berkenan yang satu tu, pegang tak lepas, padahal bukannya ada orang lain nak amek pun,, tapi punyalah nak sangat, walaupun try yang lain, yang itu pegang kuat-kuat,, ;)






dah puas hati, berkenan yang kat satu tuh, pergi check mata plak masuk dalam bilik gelap tuh
dah lama tak check mata
sekarang dah canggih kan, tak macam dulu-dulu, semuanya komputer dah sekarang
dapat result check mata tuh, power dah naik, dulu kiri kanan 300 jek, sekarang both 325, dah naik 25, silai pun naik jugak 
aduhai, makin naik jek power mata ni, ingatkan makin turun,, huhu






bayar duit, harga frame sekali ngan lense biasa RM 138, itu pakej harga dia
murah kan, ada yang pakej RM 168
sempatlah jugak tengok shades, ada less 50%, 40%, berkenan kat gucci tak silap, harga dia RM 410, less setengah dapatlah RM 205 macam tuh, jenis gedabak besar yang memang cik zira suka
tapi dapat kawal nafsu,, hehe, guna yang dah ada dulu
sekarang kena survey jek dulu barang-barang yang berkenan, nanti dah nak dekat-dekat baru beli, hehe






cermin mata siap dalam 2 jam
berjalan lah ikut kaki melangkah






dah siap, perasaan sangat happy
balik rumah, happy berganda sebab pakai cermin mata baru, bergaya depan cermin
puas hati sebab dapat spek warna MERAH dan memang pakai dari jauh dah nampak MERAH nya
suka tau!






tak habis-habis amek gamba dengan spek MERAH baru
MMS buah hati bagi dia tengok spek MERAH baru cik zira, dia pun kata cantik
"macam cikgu tak?" tanya cik zira kepada cik buah hati.
"haahlah, macam cikgu. cikgu hazirah." kata cik buah hati.






lepas ni, gi jalan kalau malas pakai lense, dah leh pakai spek MERAH ni
yay!
gi sekolah pun nanti, leh pakai spek MERAH ni, senang budak nak cam
"ala, teacher hazirah yang pakai spek kaler MERAH tu."
ha, kan senang dorang nak kenal, itu satu kelebihan tau, beg MERAH, spek MERAH, baru dorang tahu teacher hazirah dorang ni HANTU MERAH,, heheheheh






ha, nak tengok keterujaan cik zira dengan spek baru?
tengoklah gamba di bawah ni, baru tahu happy tak happynya cik zira dapat spek MERAH barunya itu



 



oh, lupa nak cerita
casing spek ni uniklah, dia kena pusing-pusing kalau nak buka tutup
kain lap pun cantik, ada gamba warna warni
suka casing dia sebab lain dari yang lain, comel dan senang nak bawa, letak dalam handbag



 tutup
buka



itu sahaja cerita happy dari cik zira untuk entry petang ini
lepas ni dah boleh tengok lebih banyak lagi gambar cik zira bersama spek MERAH ini ye
akan menjadi kesayangan cik zira dan cik zira nak jaga dia elok-elok pakai sampai bertahun-tahun macam spek MERAH yang dulu jugak!
cik zira sayang kamo wahai spek MERAH baruku.








~sekian~








k,adios!!!,,, by : ierarahman selasa 21 disember 2010 11.26 a.m.

6 comments:

* f i f y said...

sis... cantek spek tuh...
merah ag...
kite suke jgk..!
nk tuka tp yg lame elok ag sbb jarang pakai.. dulu obses purple..
teehehe...
:)

Lyaa Suriany said...

wah jeles nya tukar spec baru

lya da lama tak tukar
sbb jarang pakai
bila ntah nk p tkr

sis

lya ada terbau bau nasi minyak dah ni
nnti jgn lupa jemput eh

dpt hidu ayt2 yg tersirat tu...

Nurulbadiah Lai said...

yayank..

red reallt suit u well

cantik la..
bile pakai..
nmpak stylo je..:)

hazirah abdul rahman said...

fify ~~ cantik kan kan, tu yang kt suka sangat tu fify,, em, takpe, kalau yang ada elok lagi, pakai dulu, nanti dah tak boleh pakai, baru tuka baru k dEar,, =)


lyaku sayang ~~ la, janganlah jeles yang,, jarang pakai spek, spek elok lagi takpelah, jangan tuka, bazir nanti,, hehe


dah bau ye, jauh lagi tuh lya,, setahun dari sekarang. insya Allah,,



nurul badiah lai ~~ hi nurul si cantik manis!!


thanx dEar,, sebab tuh suka MERAH sangat-sangat!!


stylo kan, sebab spek kat kedai tuh sume stylo2,, lagi2 MERAH, lagi nampak stylo kan kan,, ngee

Zuliana Harun said...

sis cantik.. yeay, ada speakbaru. HAHA

hazirah abdul rahman said...

iye nana,,
haah, dah ada spekbaru kaler MERAH,,
yay!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails