SILA KLIK

Hazirah & Khalis

Daisypath Anniversary tickers

KAMU-KAMU YG KUHARGAI

Sunday, January 2, 2011

makan malam 1.1.11 di LC Katering





alkisahnya, malam tadi cik zira dan chenta hati 2 nak belanja orang rumah makan, tapi atok tak jadi ikut, dia nak duduk rumah sahaja, jadi tapaukan untuk atok. kitorang pergi berlima, bik ani, bik moi, cik zira, chenta hati 1 dan chenta hati 2. lepas maghrib tu keluar rumah.


chenta hati 1 berbaju MERAH memandu kereta malam tadi

bik moi, bik ani & chenta hati 2


chenta hati 1 & cik zira aka Kakak MERAH





kitorang kalau pergi sini macam biasa lah akan makan western. tak pernah lagilah try menu lain. tapi lain kali pergi memang dah tanak makan western dah, nak try mee dia plak, macam best jek tengok dalam menu. insya Allah, pergi lagi sekali try beef mee hoon.


jelly kelapa pembuka hidangan, satu RM 2




bik ani ngan bik moi tak tahu nak makan apa sebab selalu dorang tak makan malam. jadi amek masa lama nak order makanan. kitorang bertiga senang, dah tahu nak makan apa. hehe






jadi, makanan yang diorder semalam ialah :







untuk bik ani dan bik moi, diorang kongsi : Nasi Serai LC, carrot juice untuk bik moi dan air durian belanda untuk bik ani.






cik zira order chicken chop + Kluang Coffee Ice Blended







chenta hati 1 makan black pepper steak + apple juice






chenta hati 2 pulak makan lamb chop + Cappuchino Ice Blended






apa yang bestnya western dia ni sebab dia ala-ala sizzling lah. masa sampai kat meja tuh siap tengah panas mendidih lagi. terus angkat dan hidang. kena amek masa jugaklah nak makan kalau tidak nanti lidah melecur.






tapaukan atok pun nasi serai.






kat LC Catering ni ada jugak makanan untuk keluarga. nasi putih dan beraneka lauk tuh. selalunya kalau keluarga ramai-ramai datang diorang akan amek set macam tuh. semalam orang makan situ ramai jugak. mungkin sebab tahun baru kan.






yang paling makan last kitorang semua kena tunggu ialah chenta hati 2. ingatkan cik zira makan lambat, ada lagi yang lambat, hehe. itupun sebab chenta hati 2 punya paling lambat sampai.






jadi, untuk makan semalam, kosnya ialah RM 96 untuk 5 menu dan 5 minuman + 3 jelly kelapa. oklah kan harganya.






jadi, pada sesiapa yang duk JB tak pernah pergi makan kat LC ni, silalah pergi ye. LC catering pun ada buat untuk majlis kenduri kahwin jika sesiapa berminat.






p/s chenta hati 2 dah balik. pagi tadi hantar dia kat terminal larkin. bas dia pukul 7.30 pagi. sekejap je jumpa. dah pesan kat dia awal-awal, tengok takwim, reserve kan tarikh untuk akak dia ni hujung tahun nanti, ngee









~sekian~








k,adios!!!,,, by : ierarahman ahad 2 januari 2011 8.25 a.m.

2 comments:

erienz said...

kat sini akak suka makan pece lele...adoi hai meleleh air liur....

hazirah abdul rahman said...

sedap ea kak?kt tak pernah cuba, nanti nak cubalah,, =)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails