SILA KLIK

Hazirah & Khalis

Daisypath Anniversary tickers

KAMU-KAMU YG KUHARGAI

Tuesday, March 15, 2011

semuanya pengalaman berharga





teringat kembali zaman-zaman aktif semasa di maktab dan di UUM. rajin jugak cik zira join program-program yang dijalankan. kalau kat maktab tak payah cakaplah, ada saja muka cik zira ni dekat mana-mana program terutama program yang dianjurkan oleh cohort sendiri. kalau program maktab pun selalunya cik zira akan libatkan diri.






dekat UUM pun, awal-awal slow je, tanak join pape, lepas tuh sekali dah tersangkut, banyak pula program cik zira sertai dan menjadi AJK.






jadi, entry petang ni saja nak mengimbau kenangan masa menyertai program baik di maktab mahupun di UUM. tengok-tengok gamba je ye petang ni,, =)






ini antara program yang cik zira sertai masa belajar dulu:


persaraan Pn Fatimah masa di maktab


 persembahan tarian selepas balik dari UUM ke maktab semula


 program di Bukit Merah bersama budak-budak sekolah rendah


trip pertama bersama cohort ke kelantan untuk TESL CAMP


 Grand Dinner De Tradewinds masa sem akhir di UUM

 jamuan akhir bersama JPP

 persembahan tarian Rukun Negara


 khidmat masyarakat di perkampungan orang asli


 program anak angkat di Chepir, Kedah

program bersama junior

program bersama Tun Dr Seri Mahathir Muhammad antara program terbesar selepas program bersama angkasawan yang cik zira sertai ketika di Kolej Tradewinds, UUM





sekarang ni, dah jadi cikgu sekolah, terikat dengan program sekolah. apa saja program sekolah yang dianjurkan, cik zira secara automatik menjadi AJK untuk program-program tersebut.






pengalaman yang ada dijadikan panduan manakala pengalaman baru di sekolah ditimba dan dijadikan pengalaman.






setiap hari tu sebenarnya merupakan pengalaman berharga dalam hidup kita sebab setiap hari pasti kita akan belajar sesuatu yang baru, tak banyak pun sikit mesti ada. percayalah.









~sekian~








k,adios!!!,,, by : ierarahman ahad 13 mac 2011 12.24 p.m.

2 comments:

Brilliant Marjan said...

betul, hidup ni penuh dgn pengalaman...setiap minit tu ada je hal baru yg kita lalui..

~teringat pula masa g program ank angkat, lawat org tua, kajian tentang org asli dll

hazirah abdul rahman said...

setuju sangat, setiap pengalaman tu mengajar kita erti kehidupan sebenar.


best tau ikut projek ni, macam2 benda baru kita dapat belajar,, =)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails