SILA KLIK

Hazirah & Khalis

Daisypath Anniversary tickers

KAMU-KAMU YG KUHARGAI

Tuesday, June 19, 2012

Nasi Lemak yang sedap.




hari ahad yang lepas ni, sarapan cik zira di awal pagi ialah nasi lemak. kalau semalamnya dekat sekolah masa gotong-royong pun dapat makan nasi lemak, dekat rumah pun dapat makan jugak.






apa yang membuatkan nasi lemak bik ani ni sedap? pertamanya sebab nasi lemaknya menggunakan beras basmathi. jadi memang sebutir-butirlah nasinya. lemak santannya pun cukup rasa. tang nasi memang sedap.






keduanya, nasi lemak ni nak tahu sedap ke tak sedap kena rasa sambalnya. dan sambal memang kegemaran cik zira lah! pedas dan secukup rasa. memang terbaik sambal tumis bik ani.






ketiga ialah dari segi lauk tambahannya. hari tu ada ikan bilis goreng dan udang tempura. cik zira ni jenis memang makan lauk. jadi kalau ada timun ke kacang ke telur ke memang semua akan habis cik zira makan.






pendek kata, nasi lemak bik ani memang sedap! terima kasih bik ani aka mak cik kesayangan cik zira sebab setiap hari masak yang sedap-sedap untuk anak sedaranya ini. bik ani tahu cik zira memang suka makan.







~sekian~






k,adios!!!,,, by : ierarahman selasa 19 jun 2012 7.18 a.m.

2 comments:

issnita said...

wah bestnya...minta bungkus boleh...hahaa..semalam teacher cuti yer..x dapat beri lagi...sedih..
esoklah yer...itu hari salah beri link yg ini baru betul...sorry...
http://cendanakasih-issnita.blogspot.com/

HAZIRAH ABDUL RAHMAN said...

dah dapat kak. dah siap buat entry dah cheese tart tu. baca tau nanti. eh, hari tu dah jenguk pun blog akak. dapat je tengok,, =)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails