SILA KLIK

Hazirah & Khalis

Daisypath Anniversary tickers

KAMU-KAMU YG KUHARGAI

Friday, November 20, 2015

Lauk : Ikan Bilis Potong Lada Bawang


ini lauk paling feveret bila tiba tiba lapa tengah malam. cepat je dah siap. makan dengan nasi panas-panas. memang licinlah sepinggan nasi.



bahan:
ikan bilis
air asam jawa
bawang besar dihiris
bawang putih dihiris
halia sket dihiris
cili padi 5 batang

cara:
1. panaskan minyak dalam kuali.
2. gorengkan ikan bilis agak agak nak rangup ke nak biasa ke.
3. masukkan bawang besar, bawang putih, halia dihiris tadi dengan cili padi. tumiskan skali dengan ikan bilis tadi
4. masukkan air asam secukup rasa
5. siap makan dengan nasi panas.

senang kan. memang suka sangat lauk ni. dulu arwah mak suka buat ni. sedap. kalau nak jadikan kuah kicap pun boleh letak je kicap pun sedap jugak.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails