SILA KLIK

Hazirah & Khalis

Daisypath Anniversary tickers

KAMU-KAMU YG KUHARGAI

Friday, May 21, 2010

fettucini goreng




tepuk tangan 3 kali
sebab ape? sebab pagi ni cik zira telah merajinkan diri masak di dapo tuh ha
kalo tak, mahu nak ke dapo duk lama-lama sbb selalu makanan memang da siap atas meja makan, tinggal makan jela,,


cik zira kat mana-mana pon memang akan tolong makan, jangan risau,,hee


tadi dalam kul 7 lebih nak dekat kul 8, lapa
nak makan, bakar roti 2 keping sapu dengan planta, pastu makan


atok kat dapo, dia cakap, "buatlah sarapan, nanti jeri bangun nak makan."



"baik atok." cik zira pon jawab



makan roti bagi habis dulu baru mulakan operasi


nak masak ape pon tak tahu
masuk dapo merenung apa yang ada, buka esbok renung pulak apa yang ada
tak tahu nak masak ape


nampak fettucini
ha
ape lagi
rebus dulu fettucini tuh



sambil merebus, sambil siapkan bahan-bahannya
yang senang-senang jek
bawang putih, bawang merah, cili padi, tomato, carrot, kacang buncis, kubis, nuget ayam dipotong2 kecik dan sos nya plak hanya guna sos tiram, tomato sos ngan cili sos pastu sedikit lada putih dan seasoning oil



tapi takdelah rupanya macam dalam gamba ni ha






ini cik zira google jek
cik zira suka carbonara tapi sebenarnya suka jek makan sume jenis pasta
nama pon suka makan kan,,hee



masak kejap jek
letak sume bahan pastu kacau2, siaplah
oh ye, cik zira tak guna minyak tau, tapi guna marjerin planta gold
bau sedap sket masa menumis tuh,,



dah siap, panas2, terus makan sendiri
chenta hati 1 bangun lambat sket
dia dah bangun da masa cik zira tulis entry ni, dah mandi pon
tu kat bawah dia ngah makan fettucini goreng versi cik zira



ini dia
tadaa~~







nak makan sendiri, takde nya nak hias-hias bagai
apa yang ada dalam kuali, macam tu lah jugak dibawa ke dalam pinggan
banyak jugak cik zira makan
padahal da makan 2 keping roti da
kalo dah namanyak memang tak tolak rezeki, cik zira lah tuh,,



jadi, sarapan cik zira di pagi jumaat ni ialah 2 keping roti dan fettucini goreng
sungguh mengenyangkan dan menggemokkan mungkin,,hee
tp cik zira letak banyak sayur tau dalam fettucini goreng tuh,, sihatlah tuh,,ngee




~sekian~



k,adios!!!,,, by : ierarahman jumaat 21 mei 2010 9.27 a.m.

5 comments:

Sharinginfoz said...

tak kisah le rupa macam mana janji boleh makan kan

Apasal Tak Nak Beli Brg Online

JAY said...

wah2! nak skit!

hazirah abdul rahman said...

sharinginfoz ~~ haah, janji leh makan, tul tuh,,=)


Jay~~ meh2, ada lagi tuh noty boy,,hee

ad|nda said...

wah wahh cik zira... cik sue saje je gugel fettucini goreng.. tup2 masuk blog cik zira... ehehehe... ingt ke takder org wat fettucini goreng.. fettucini blambak kat umah cik sue... sampai mati akal dah nak wat ape.. tingin wat mi sanggul goreng tapi ader fettucini pun leh laa kiter try ek goreng2..lapau sessangat dah ni cik zira...

thanks for the idea.. leh laa cik sue berkarate kat dapo jap lagi.. ekekeke... :p

hazirah abdul rahman said...

hee,,
boleh2,,
apa kabarlah fettucini cik sue ye,,
mesti sedap ni,,=)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails