SILA KLIK

Hazirah & Khalis

Daisypath Anniversary tickers

KAMU-KAMU YG KUHARGAI

Sunday, May 30, 2010

Puncak Mutiara Cafe



semalam
makan jauh sket, kat seberang
nama tempat tuh Puncak Mutiara Cafe, dekat Kg. Pelet kot tak silap, kalo salah tlg betulkan ye




tempat nak masuk ke restoran ni terpencil sket, tp bila dah masuk, wah cantik tempatnya
style makan kat pondok2 lah
duk bersila, ada yang pondok utk keluarga ramai






walaupon hujan, tp tetap ramai yang datang untuk menjamu selera kat sini



tgk menu untuk memesan
macam-macam ada
western ke, chinese ke, beriyani sume pon ade



cik zira makan fish grills dengan minum jus kalamansi
jus tuh limau ngan asam boi diblend dan mmg cik zira suka sbb dia masam-masam cam tuh
fish grills plak cicah ngan sos black pepper







khalis plak makan beriyani peha kambing
sampai-sampai pinggan dia bukan men besar lagi
peha kambing tuh lagilah gabak
sedap beriyani dia, boleh tahanlah






pemandangan kawasan tuh cantik
dengan bunyi kambing siap sbb sekitar kawasan restoran tuh sume kandang ternak kambing dan lembu sume
kira tauke dia bela lembu kambing dan senang nak wat bahan utk dimasak kat restoran tuh
daging freshlah kira


kalo lepak2 lama pon bes, terasa macam duduk di kampung-kampung jek



ktrg dah sudah makan
lepas tuh, abang khalis, najib dan mamat pon tiba
dorang pon makan skali sambil cik zira ngan khalis borak2 jela sbb dah habis makan

mamat-mamat penang,
najib dan mamat tuh laki orang ye,
bini kat uma ngan mengandung,
si suami-suami malam gi cari makan lagak macam bujangan,,hee





najib si abang pon order sama dengan si adik
beriyani peha kambing gak
mamat plak order daging rusa, dia bg cik zira try tp tak naklah
sbb dah tahu daging rusa, nak rasa pon tak lalu
dia macam liat-liat sket, dibakar dagingnya cicah dengan sos black pepper jugak


ini dia daging rusa



fish grills cik zira harga dia RM18, nasi beriyani peha kambing harga RM17
harga dia boleh tahanlah, standard dengan tempat sebegitu



kalo sape-sape kat seberang ke kat penang ke belum pernah cuba makan kat sini, silalah ye
cik zira nak bagi direction pon x reti
bagi tahu jela ye,,





hari ni jalan-jalan nak tgk wayang plak
between Bounty Hunter dengan Elm Street tuh, agak2 mana ok ea?
yg len2 cam tanaklah, x besh jek,,hee





~sekian~



k,adios!!!,,, by : ierarahman ahad 30 mei 2010 11.45 a.m.

2 comments:

ALYN_C3N1 said...

wah......alyn penah dgr sis restoren tue...tapi tak pegi2 lagi pun...hehe...sbnarnya tau kt Bukit Mertajam, tapi jalan nk gi tak tahu...hehe...nama jer duk seberang...

hazirah abdul rahman said...

itula, jalan dia susah jugak nak cari, kt khalis yang bawakan, tu yg jumpa tuh,,hee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails