SILA KLIK

Hazirah & Khalis

Daisypath Anniversary tickers

KAMU-KAMU YG KUHARGAI

Thursday, May 20, 2010

semuanya tentang dress




assalamualaikum



entry kali ni cik zira nak citekan tentang dress
ada apa dengan dress?



cik zira adalah pencinta merah
dan adalah sangat suka kalo melihat ape sahaja yang berwarna merah termasuklah dress
bila tgk dress2 warna merah, wah, terasa sumenye cantik2



tak kisahlah
wedding dress ke
ball gown ke
apa-apa jenis dresslah, asalkan warna merah, mesti cantik di pandangan mata cik zira



dan cik zira ada angan-angan dan impian
teringin sangat nak pakai dress atau gown cantik-cantik, make up cantik2 dan amek gamba
nak sangat-sangat
harap2 satu hari nanti dapat capai impian ni
yela, nak kan sesuatu mesti pasang angan-angan dulu ye tak?



dan cik zira telah merajin cari gamba2 dress warna merah dan dapatlah sket
nak tgk?



jom!

ouh, kalo dapat pakai yang ini,
konpem tanak buka-buka, pakai tido sekali,,=)

simple tp cantik sangat!

wah, ini lagi besh, nak pakai camni,
pastu amek gamba pon muka dan pose cam tuh,
agak2 cantik tak nanti gambanya?hee


yang ini juga suka, sangat suka yang kembang-kembang macam ni,,
simple jugak dan cantik sangat jugak


dan yang ini pula, memang merah yang cantik dan gaun yang kembang,
siap sarung tangan merah jugak,, suka sangat,,
ni yang nak berangan dah ni,, aduhai,, ;>





cantik-cantik kan?
tambahan pula berwarna MERAH
lagilah cantik



dan cik zira pon suka pakai dress
adalah jugak beberapa koleksi sendiri
tapi takdelah seperti dress2 macam gamba2 kat atas nun
mana mampu kan
setakat dress2 biasa2 tu oklah, dan warna merah pon ade bape jek



ini antara koleksi dress cik zira pula:


dress cotton biasa warna putih dan corak2 bunga dan rama-rama

dress merah, simple jek

dress arwah mak, besh sbb lengan panjang, senang,
tak payah pakai inner


dress ni dah di let-go pon,, tp suka sebab antara koleksi terawal

dress ini paling suka sbb nampakkan diri ini slim-melim, ewah!

dress cotton bunga-bunga warna kuning,,

ini dress kembang, pakai masa dinner cohort sem lepas,
dapat baju terbaik, sangat suka jugak!






lepas ni nak kumpul lagi banyak-banyak dress sbb sesekali bergaya dengan dress pon cun jugak kan, asek pakai seluar jek, sekali-sekala, ape salahnya berdress kan kan?



selalu org cari dress hanya utk dinner, kalo takde dinner sumpah takkan pakai
tp bagi cik zira, saja jek beli dress nak bawa gi jalan-jalan dan kalo ade function pape pon, pakai dresslah paling sesuai dan mudah juga cantik,,=)



selagi ngah boleh pakai dress ni lah nak pakai puas2, kang dah tak boleh pakai, baru kempunan nak pakai pulak,,hee




tadi, sambil2 duk menggoogle gamba dress2 merah, terjumpa this red kebaya
cantik jugak



ala-ala cheongsam pon ade jugak
warna merah yang sangat cantik dan kebaya labuh yang sangat eksklusif
ni kalo lah dapat ni, nak pakai seharian suntuk




hehe
cik zira ada jugak the red kebaya
ececeh, nak bagi tahu jugak lah tuh


eh, mestilah kan
kena bangga dengan baju-baju sendiri



ini red kebaya cik zira:




beli dengan harga RM190 satu set dengan kain sekali,
memang dah lama nak beli kebaya indonesia ni, akhirnya dapat jugak
dan mestilah pilih warna merah tak len dan tak bukan
sampaikan bunga2 dan birai itu pon ikut sekali warna merah,, hehe




pendek kata (padahal dah panjang kata dah)
cik zira memang suka melawo, ikut arwah mak kot, dia pon dulu ratu kampung, bergaya nombor 1, turun kat anak dara dia ni
dan koleksi baju makin lama makin bertambah, dah bagi orang banyak pon, masih nak tambah koleksi, bila tak pakai bagi orang, macam tuh jela kitaran hidup
nama pon pompuan kan, kalo tak membeli memang tak sah



ala, tapi takpelah
bila dah banyak sangat2, kumpul mana2 yang tanak guna yang elok lagi kasi kat orang
okeh jugak kan
merasalah jugak orang yang dapat tuh pakai baju2 cik zira ni ha



ni pon baru lepas kemas, sangat berlambak baju dikasi orang
sumenye elok2 lagi dan tanak pakai da
daripada simpan, bek kasi org len pakai kan
boleh beli koleksi baru,, ngee



dress pon akan menjadi koleksi jugak sbb dah suka pakai dress
dulu-dulu tak yakin nak pakai dress sangat, tp skang da yakin, leh beli utk dipakai dan melaram dan bergambar,, =)





~~sungguh panjang entry ini, lama dah rasa tak wat entry panjang2, dulu entry panjang kan men berlambak-lambak,,hee





~sekian~



k,adios!!!,,, by : ierarahman khamis 20 mei 2010 2.50 p.m.

4 comments:

Siti said...

Zira pandai bergaya :) cantik!!

hazirah abdul rahman said...

terima kasih siti,siti pon apa kurangnya,,=)

kain_sari said...

mesti time cik zira kawen nanti bdress habis..;p
cik zira cantik..;p

hazirah abdul rahman said...

zila ni kan
comel-comel jek bagi komen


kalo kt kawen la zila, doakan k,,
kena kumpul duitlah cenggini kan,,hee


time kasih puji kt,,suka sangat zila puji,,=)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails