SILA KLIK

Hazirah & Khalis

Daisypath Anniversary tickers

KAMU-KAMU YG KUHARGAI

Thursday, July 29, 2010

BB cream



okeh, entry kali ni, cik zira nak berkongsi sedikit tentang kecantikan
sume perempuan nak kelihatan cantik bukan?
cik zira pon sama, terutama sekali pada bahagian wajah dan muka kan?
yelah, orang nampak kt, dia terus tgk muka dulu dari tgk yang lain kan
sebab itulah, kalau muka kt neyh teruk macam mana pon dengan bintik hitamlah, jerawat lah, sebenarnya ada banyak cara nak menutup cela yang ada supaya kelihatan cantik menawan




muka cik zira sendiri bukanlah jenis yang bersih, ada jugak parut sana sini, jerawat merata-rata, yelah, jenis tangan pon gatal, takde keje tgk cermin mulalah dikutil muka neyh ha




cik zira juga bukanlah jenis yang make up tebal-tebal nak bagi muka nampak cantik atau nak tutup cela yang ada pada muka
kalau keluar tuh, cukuplah sekadar sapukan krim safi, BB cream dan sapu bedak kompak




dan entry ni cik zira nak share sket pasal BB cream
mula-mula, beli satu losyen neyh, dia dapat free BB cream, simpan lama tau tak pakai sebab tak tahu kegunaan dia
lagipon sebelum ni memang tak pernah dengar lah pasal BB cream




dan bila cuba, bila pakai, rasa sangat puas hati tau sebab kulit muka nampak lagi flawless
nampak bersih, putih dan gebu
cik zira sapu krim safi dulu dan ratakan, lepas tuh baru sapu dengan BB cream untuk lapisan kedua
yelah, cik zira jenis yang tak pakai foundation, concealer tuh sume, rasa leceh jek
sebab tuh try pakai BB cream ni dan hasil dia memang best




memang jerawat pon leh tutup, muka yang parut pon tak nampak sangat
kiranya, senang cakap, BB cream ni macam all-in-one tau
dia dah macam foundation, concealer, base, sunblock pun iye, sume dalam satu lah kiranya
tak payah pakai banyak-banyak krim, pakai BB cream ni pon dah cukup bagi muka nampak cantik




BB cream yang cik zira ada tuh jenis Yili Balo 20 gram jek, kecik jek
pakai pon sket-sket jew, nanti dah habis nak kena cari BB cream yang baru
dah banyak dah tgk blog-blog yang jual BB cream neyh, kira harga dia dalam RM50-RM70 jugaklah untuk 50gram dan ke atas macam tuh, macam-macam jenis ada
dan tak silap, kalau korang gi The Face Shop ke, kedai make up ke, try tanya BB Cream ni, mesti ada jual




kalau rasa nak pakai, try terjah mana-mana blogshop kecantikan yang ada jual BB cream, try pakai BB cream ni, memang mudah lah dari nak kena pakai foundation concealer tuh sume
pakai BB cream ni lagi mudah dan kulit muka nampak halus sangat




sekarang ni, selain krim safi, memang cik zira pakai BB cream kat muka ni
lepas tuh pakai bedak kompak dan ratakan
yelah, bila muka tak berapa nak bersih dan cantik, kenalah pakai krim yang ada untuk bagi nampak cantik kan, betul tak?




tak payah nak pakai tebal-tebal atau nak make up cantik-cantik
biasa-biasa pakai krim jek pon dah ok dah, lagi nampak asli dan natural gitu,,




kat sini cik zira suggest blogshop yang ada jual BB cream
korang try terjah k:

1. Darcy and Jones
2. Styles4u
3. BEATIFULLY-PRETTY by zanox




sory, cik zira agak malas nak letak link, jadi, korang search sendiri ye blogshop ni kalau nak tahu lebih lanjut tentang produk BB cream ni,,




cik zira pakai BB cream ni dan memang berkesan, jadi saja lah nak kongsi kan, manalah tahu ada yang berminat nak pakai BB cream ni, lehlah dapatkan dan cuba, lepas tuh tgk hasilnya macam mana,,


muka ini cap krim safi, BB cream dan bedak kompak maybelline sahaja,, =)





oh, cik zira pon nak kena stand by beli 1 ni, yang ada dah nak habis,,hehe ^______*






~sekian~




k,adios!!!,,, by : ierarahman khamis 29 julai 2010 2.12 p.m.

4 comments:

m!da BucHuxX said...

cun2......

hazirah abdul rahman said...

thanx,,=D

~♥ iella ♥~ said...

yg warna pick tue ka???yg ada tulis B.B tue ka???da jual kt watsons tak..???

cm mahal ja..

hazirah abdul rahman said...

silky girl punya ada jual kat watson atau guardian,,harga rm29.90..murah yang tuh,trylah pakai k,,=)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails