SILA KLIK

Hazirah & Khalis

Daisypath Anniversary tickers

KAMU-KAMU YG KUHARGAI

Friday, July 30, 2010

dress lama tetap cantik




hi semua, assalamualaikum,,





pagi-pagi jumaat ni, cik zira nak berkongsi lah sedikit
arwah mak cik zira time muda-mudi macam cik zira sekarang ni memang kuat melaram
tok yam (mak kepada mak) cakap, dalam kampung tuh, kalau fesyen terbaru jek, mesti mak lah orang pertama yang pakai dalam kampung tuh
mak kan anak perempuan sulong, jadi, arwah tok harun pon memang manjakan mak sangat
apa yang mak nak sume mak dapat sebab mak blaja pon pandai,,




jadi, walaupon mak dah takde, masih ada lagi pakaian mak yang mak pakai masa dulu, tersimpan rapi dalam koleksi cik zira
banyak juga baju-baju mak yang cik zira muat dan cik zira pakai
masih elok dan cantik lagi




yelah kan, skang ni pakaian vintage pon tengah in
masih boleh dipakai dan ada juga koleksi lama ni keluar balik zaman skang neyh
jadi, cik zira akan simpan elok-elok pakaian mak selagi boleh disimpan
walaupon dah berpuluh tahun, nak jaga dan nak pakai
nasib baik cik zira muat kebanyakkan baju mak,,




macam dress yang cik zira simpan
ada 3 dress yang cik zira simpan, tapi 1 ni yang cik zira da pakai banyak kali
warna coklat + hijau ni





yang ni cik zira suka sangat pakai
kain dia lembut, tak panas dan design dia pon kemas
lengan panjang pastu ada tali ikat kat belakang,,




dan masih ada 2 lagi yang cik zira tak pernah pakai
cuma cuba-cuba jek
nanti nak pakailah,,




yang ini 2 lagik cik zira tak pakai,,




yang warna coklat tuh kan, dia ala-ala gown inggeris
kolar dia cantik sampai kat leher, kain dia jenis berat tau bila pakai dia terletak jek
entah bila nak pakai ye dress ni




yang warna oren sebelah tuh, BFF cik zira pernah pakai masa ktrg bergambar
yang tu pon cantik jugak tp cik zira tak pernah pakai lagi
akan pakai jugak satu hari nanti




yelah, dress macam ni kan senang nak pakai
lengan panjang





dan banyak lagi baju-baju mak yang lama cik zira simpan
macam baju kurung kan, baju kurung zaman dolu-dolu kan macam-macam style
cik zira amek baju kurung sahaja, kain simpan, cik zira jadikan blouse
pakai dengan jeans, cantik tau,,




benda lama kan, makin lama makin bernilai
nak kena jaga dan simpan elok-elok
mana yang boleh dipakai, yang boleh digayakan, cik zira akan pakai bawa berjalan




macam dress yang 3 ni, bayangkan kalau mak pakai masa umo mak 20-an macam tuh
skang ni kalau mak ada, umo mak dah 51
kira baju-baju mak ni sume dah lama tau, dalam 30 tahun macam tuh
tapi kalau korang tgk, sumenye elok lagi,,
takpe, cik zira akan simpan lagi sampai lagi lama, pakai selagi boleh pakai,,
sebab bila pakai, rasa mak mesti senyum tgk anak dia sendiri pakai baju dia balik,, ^______^






~sekian~




k,adios!!!,,, by : ierarahman khamis 29 julai 2010 4.27 p.m.

4 comments:

m!da BucHuxX said...

fesyen en always cm tue..
yg lame msty out balek...

hazirah abdul rahman said...

betul-betul,,=)

Siti Soleha said...

zira baju yang oren tu cantik :)

hazirah abdul rahman said...

haah,,memang siti,tak tahu nak pakai bila,,corak ngan design dia cantik,,suka sangat,,=)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails