SILA KLIK

Hazirah & Khalis

Daisypath Anniversary tickers

KAMU-KAMU YG KUHARGAI

Monday, July 5, 2010

Passions of Kerala







baiklah
ini entry bercerita sedikit pasal restoran makanan atas daun pisang
nama restoran ini ialah Passions of Kerala





dekat Penang ni, lokasi dia ialah 1 di Gelugor dan satu lagi di tempat cik zira dan khalis makan semalam, iaitu di tanjung, di belah bandar ni, dekat new world park




apa yang besh nya makan dekat sini?
memang best sebab restoran dia ada aircond, dekorasi dia pon cantik dengan cermin-cermin besar yang banyak
duduk dalam restoran ni tenang jek rasa




makanan dia memang makanan nasi kandar lah
nak makan nasi, kena order set vege dia, ada nasi dan sayuran, kira asas dia yang tuh la
dia akan dihidangkan atas daun pisang dan akan di-serve oleh pekerja dia
lepas tuh, akan ada papadom besar dan kuah 3 jenis
okeh, ini menu asas k, satu set RM 5.50






lepas tuh, kalo nak tambah side order, macam-macam ada k
macam ktrg, amek ayam goreng rempah dengan sotong goreng tepung jek
sebenarnya banyak lagi, kari kepala ikan, asam pedas, ketam sambal, udang lah, macam-macam lagilah ada, order jek rasa nak makan ape, makan
sume sedap, sape yang pandai makan nasi kandar, tahulah sedap tuh macam mana kan kan






lagi sedap kalo makan dengan tangan
barulah rasa nikmat makan dengan daun pisang tuh,, =]





jadi, ape lagi, kalo teringin, buat sesiapa yang berada di Penang, cubalah k
masakan nasi kandar tapi atas daun pisang, itu yang uniknya restoran Passions of Kerala ini,,






selamat mencuba^__^







** makanlah dengan bernikmat barulah rasa kesedapan makanan itu**







~sekian~




k,adios!!!,,, by : ierarahman isnin 5 julai 2010 10.05 a.m.

2 comments:

ALYN_C3N1 said...

Ooo.......tapi kan sis, tak best jguk la...coz kalau makan nasi kandar, kuah kena taruh atas...baru nikmat...hahaha

hazirah abdul rahman said...

bolehla,,
kt letak kuah campur banjir tau atas nasi tuh, kan dia bagi kuah 3 jenis tuh,,=)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails