SILA KLIK

Hazirah & Khalis

Daisypath Anniversary tickers

KAMU-KAMU YG KUHARGAI

Monday, July 5, 2010

makan atas daun pisang tau^__^



yay, entry pasal makan dan makanan
tak sah kan kalo sehari cik zira tak bercerita pasal makanan



okeh takpe
mari mulakan cerita makanan untuk entry kali ini




malam semalam, cik zira dan khalis makan di Passions of Kerala (pasal restoran ni, cik zira akan ceritakan di entry selepas ini k)






makan kat sini akan dihidangkan dengan daun pisang
makan nasi atas daun pisang
dia kiranya makan nasi kandar cuma bezanya makan atas daun pisang


hidangan atas daun pisang, macam memori daun pisang kan kan

ini nasi khalis, 3 kali ganda nasi cik zira kot,,

ini nasi cik zira, sket jek tapi makan lambat jugak,,huhu



jadi semalam, ktrg makan 2 set of vege (nasi dan sayuran)
set kecik sotong goreng tepung yang rangup (cik zira suka sangat sebab mmg hantu sotong goreng tepung)
ayam goreng berempah yang memang enak
untuk sotong goreng tepung dan ayam goreng rempah, dorang akan goreng panas-panas dan hidang, sebab tuh bila makan sangat besh sbb masih panas


sotong goreng tepung sedap

ayam goreng rempah sedap sangat!




selain tuh, ada papadom yang besar tuh
lepas tuh ada 3 mangkuk kuah berlainan jenis
cik zira letak macam makan nasi kandar, kuah campur,, bagi banjir,,hee


papadom beso



apa yang boleh dikatakan, memang sedap
licin cik zira makan
daripada tanak makan nasi, terus licin sedaun pisang itu,, =]





sape yang suka makan nasi kandar tapi cara berlainan sket, boleh try style macam ni
semalam masa masuk tuh, ada mat salleh makan, ada cina pon makan jugak
yelah, Malaysia kan kaya dengan pelbagai makanan dalam pelbagai budaya
tu yang seronok jadi rakyat Malaysia ni
ececeh, tetibe jek nak bersikap kewarganegaraan plak nye,,hehe





oh lupa
minum ktrg minum manggo lassi utk cik zira dan nescafe ais utk khalis





total makan berdua semalam di Passions of Kerala ni ialah RM 31.30





keluar jek restoran tuh, masing-masing kekenyangan, mana tak, licin tau ktrg makan
terus rasa badan naik 2 kilo,,huhuk,,






sape dekat-dekat Penang tuh, tak pernah try makan di sini, cik zira akan cerita pasal restoran ni selepas entry ini k,, petang-petang sket ke,,
mana tahu nak cuba ke kan,,





itu jelah untuk entry makanan kali ni, harap berpuas hati
nanti ada makan sedap lagik, cik zira kongsi lagi tau,,
nyum nyum






** makanlah dengan bernikmat, barulah dapat menghayati kesedapan makanan itu**






~sekian~





k,adios!!!,,, by : ierarahman isnin 5 julai 2010 9.48 a.m.

2 comments:

ALYN_C3N1 said...

Cik zira nie memang suke makan ek..hehe...bgus2..mcm2 leh cuba kn..

hazirah abdul rahman said...

yep, selain pencinta MERAH, kt juga pencinta makanan,,=)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails