SILA KLIK

Hazirah & Khalis

Daisypath Anniversary tickers

KAMU-KAMU YG KUHARGAI

Saturday, July 17, 2010

sama tapi tidak serupa




cik zira ni memang suka tunjuk gamba pakai benda yang sama tapi gaya berbeza kan?
hehe, nak buat macam mana
bila nak pakai tudung ke atau baju yang sama, tapi tanak nampak sama, kena pelbagaikan gaya pemakaian kan kan




jadi, entry kali ni cik zira nak tunjuk 3 gaya berbeza cik zira memakai shawl ciffon 2 tones kaler merah & hitam



gaya 1 : cik zira padankan dengan dress labuh plain kaler merah, shawl tuh cik zira pakai dengan anak tudung lycra 3 tones. bahagian dada cik zira labuhkan jadi bentuk 3 segi,,


gaya 2 : cik zira pakai dengan dress labuh merah corak abstrak, tak nampak bajunya. gaya ni cik zira pakai shawl tuh ala dato' ct punya style. cantik tapi sebab shawl ni kain chiffon kan, pakai kejap jek terus serabut,, kalo jenis jojet atau cotton mungkin senang nak buat gaya macam ni. pastu padankan dengan anak tudung lycra warna pink


gaya 3 : pakai dengan baju kurung warna merah masa gi majlis bertunang talia. gaya ni simple sebab belah yang pendek tuh terus selempangkan dia naik atas bahu terus pinkan dengan kerongsang. padankan dengan anak tudung syria jenis kain cotton (masa ni kain lycra tak keluar lagi)




yelah, nama pencinta merah tp shawl merah tak banyak sangat,
jadi, bila nak pakai baju merah nak pakai dengan tudung merah, pakai jugak shawl yang sama
tapi takpe, sekarang koleksi shawl dah bertambah, takdelah asek nak kena pakai shawl yang sama jek,,






sebab tuh kalo pakai yang sama, mesti tetap nak nampakkan perbezaan jugak
macam 3 gaya di atas kan
shawl yang sama
tp dipelbagaikan gaya pemakaian nya, nampak lain sedikit






salam bergaya dari si merah~~~







~sekian~




k,adios!!!,,, by : ierarahman jumaat 16 julai 2010 10.12 p.m.

2 comments:

Cik Pink Princess said...

salam sis,
buat la tutorial cara pemakaian shawl utk gaya2 di atas.
cantik sgt :)
i liiikkkeee (^_^)v

hazirah abdul rahman said...

nanti kalau ada masa kt buat tutorial k dEar,,
btw, senang sangat nak pakai shawl mcm neyh,, =)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails