SILA KLIK

Hazirah & Khalis

Daisypath Anniversary tickers

KAMU-KAMU YG KUHARGAI

Tuesday, January 4, 2011

siapa kata pergi berperang je ada senjata?jadi cikgu pun ada senjata jugak tau.




ini senjata biasa para guru.







alat tulis dan peralatan seangkatan dengannya. macam cik zira, stok punyalah banyak. kemas balik asingkan, susun cantik-cantik.






senjata cik zira?






* Gift Box - dalam kotak ni ada macam-macam hadiah. ni kira nak umpan budaklah. kotak ni cik zira akan bawa setiap hari jumaat. budak yang paling baik dari semua aspek akan dipilih dan boleh pilih apa-apa jek 1 hadiah daripada Gift Box ni. best bukan? kira macam reward jugaklah buat mereka yang baik jek.






* Pink or Orange? - ha, yang ini senjata cik zira jugak ni. agak-agak dah tak larat nak bersuara tinggi, angkat jelah warna oren, dorang akan faham yang dorang nakal bila cik zira angkat warna oren. kalau warna pink pula, maknanya dorang baik. sape yang baik akan cik zira tampal sticker pink dalam kad Pink or Orange, kalau nakal plak, dapatlah sticker oren.






cik zira tak gunakan rotan sebagai senjata macam sesetengah cikgu guna. cik zira tak suka. jadi, cik zira gunakan senjata lain yang dalam masa yang sama beri motivasi kat dorang untuk berkelakuan baik. harap-harap cara ini berkesanlah. insya Allah.






cikgu-cikgu lain ada senjata lain ke? mehlah kongsi. mana tahu berkesan dan cik zira boleh guna jugak. kongsi sama ye,,
terima kasih.







~sekian~








k,adios!!!,,, by : ierarahman selasa 4 januari 2011 8.46 a.m.

8 comments:

Awangku Johan said...

folo ur blog.. mai singgah n follow blog saya

Attoae said...

takpernah terfikir utk guna method nih. 6t dh p0sting, nak apply la.. tengs sis for sharing.. =)

hazirah abdul rahman said...

awangku johan : okeh, thanx ye, will go to ur blog soon!!

hazirah abdul rahman said...

Attoae : hehe, cuba ye nanti dah posting, setakat ni alhamdulillah berkesan,, =)

~boy @ Mr. K~ said...

terbaek la!
dulu cikgu aku akan bawa sebungkus gula2 setiap kali masuk kelas...
agak2 sapa mengantuk..dia akan bagi gula2..so, aku bajet wat2 ngantuk selalu hahaha...

hazirah abdul rahman said...

oh, itu senjata cikgu kamo ye dulu-dulu? bagus jugak kan.


tapi masalahnya sekarang, budak sekarang dah tak mengantuk, terlebih aktif adalah,, huhu

~boy @ Mr. K~ said...

well, kalu dah terlebih aktif tu baguih la.. hang tukaq pula strategi, sapa yang dapat jawab soalan..akan dapat gula2.. ni lebih menggalakkan dorg tuk melibatkan diri secara aktif dlm kelas... or, sapa bertanya, hg kasi gula2.. so, secara x langsung bdk2 akan suka kat hg.. alih2 dpt gelaran "teacher sweety"...hahaha

hazirah abdul rahman said...

memang dah ada strategi pun, setiap hari jumaat akan bawa magic box, sape budak yang paling baik dalam minggu tuh akan pilih apa-apa satu hadiah dalam box tuh,, =)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails