SILA KLIK

Hazirah & Khalis

Daisypath Anniversary tickers

KAMU-KAMU YG KUHARGAI

Tuesday, April 9, 2013

khalisah masa 2 bulan



sekarang khalisah dah nak masuk 3 bulan. 16 April nanti genap khalisah 90 hari dan hari tu cik zira last cuti bersalin. dan hari tu jugak kena bawa khalisah gi klinik untuk check up 3 bulan. kena enjit lagi.


masa check up 2 bulan, buat kat penang sebab masa tu balik sana. sangat seronok sebab klinik sana klinik desa. dekat je dengan umah. takde orang. sampai je terus turn khalisah. alangkah bestnya kalau klinik kg melayu pun macam tu. ini tak, berjam tunggu baru siap. kat sana tak sampai pun 15 minit dah siap. seronok bukan men.


2 bulan - 4.9 KG



macam biasa, khalisah kalau time nak enjit mesti tido. lepas tu kejutkan sebab nak enjit dia malas-malas nak bangun. bila dah kena enjit, terus nangis sekali je lepas tu sambung tido balik. good girl khalisah. sampai sekarang alhamdulillah khalisah tak pernah demam lagi.


cuma masa kat penang hari tu dia selsema dengan batuk. lama jugak dia selsema tak baik-baik. tapi bagi makan ubat dia makan. mungkin sebab ubat tu manis, dia sukalah. tapi kelakar tengok muka dia makan ubat. comel! jom tengok video khalisah makan ubat.






dah nak masuk 3 bulan ni, banyak benda yang khalisah dah pandai buat. badan sangat keras. kepala dah kuat. kaki tangan tak reti diam. pandai berbual suara pun dah kuat. poo-poo dia kadang 2 hari sekali, kadang 3 hari sekali. mandi pun dah tak nangis masuk swimming pool dia tu. tapi still mandi dengan air panas. pelan-pelan nanti nak ajar dia mandi air sejuk sikit demi sikit kurangkan air panas tu.


banyak video khalisah cik zira amek sebenarnya tapi tak transfer ke laptop. tu yang tak boleh nak upload tunjuk. yelah, asek tengok gamba khalisah je kan. kalau tengok video khalisah nampak real khalisah sket. hehe


khalisah makin hari makin besar dah wahai anak. semoga membesar menjadi anak solehah berjaya dunia akhirat ye anakku. amin.





~sekian~




k,adios!!!,,, by : ierarahman selasa 2 april 2013 10.10 a.m.

8 comments:

Zura@Iwan said...

comey khalisah...

dh masuk 3bln ye dear...

congrats...

Felis Domestica said...

dah nampak, rupa ayah dia,.

cik zira ada app Instagram n Keek tak? nak follow..

GadiS said...

khalisah macam aunty huda makan ubat nak muntah. wek wek sebab tak sedap. senyuman khalisah macam ibu, mata khalisah macam babah. comelnya gambar yang mulut ternganga tu. macam nak picit-picit jek mulut dia.

cik chinta said...

kjp da besar. mcm br je dia lhir. ms jln cpt

HAZIRAH ABDUL RAHMAN said...

Zura@Iwan :


haah kak zura. kejap je. si bujang akak pun dah besar. balik png tak sempat nak jumpa

HAZIRAH ABDUL RAHMAN said...

Felis Domestica :

haah, memang anak babah dia,hehe

instagram takde. keek baru je buka. tak aktif pun. ierazira27

HAZIRAH ABDUL RAHMAN said...

GadiS :

hehe. pandai lah aunty huda ni. cik jeri dia dah geram rindu kat dia.hehe

HAZIRAH ABDUL RAHMAN said...

cik chinta :

haah, tak lama je lagi anak kamu pulak =)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails