SILA KLIK

Hazirah & Khalis

Daisypath Anniversary tickers

KAMU-KAMU YG KUHARGAI

Tuesday, September 10, 2013

pleated skirt


Assalamualaikum
Ha, hari ni nak kongsi satu lagi tips mudah bila nak keluar jenjalan dan nak pakai yang mudah tapi nampak sweet. Hehe


Cik zira ada beli pleated skirt hitam. Dah lama beli tak pakai pun lagi. Sabtu baru ni nak bawa khalisah jenjalan. Tengok almari banyak je baju sume. Dan memang ada je lagi yang belum pakai.


Nampak pleated skirt ni tergantung elok je. Duk fikir nak pakai dengan baju apa. Selalu tengok orang pakai dengan blouse pendek atau kemeja masukkan ke dalam skirt. Em.. tanaklah plak pakai macam tu sebab sedar diri punggung takdelah kecik comel mana. Haha



Jadi sebagai konklusinya, cik zira amek blouse tribal tu sarung je. Mula tengok kat cermin.  Belek belek dulu. Pastu nampak ok. Pleated skirt yang sebenarnya kembang tu bila dipakai dengan blouse labuh macam tu terus jadi macam mermaid skirt. Cantik je kekedutnya tu. Terus jadi macam dress dress yang orang duk sibuk jual sekarang yang harga seratus lebih tu. Hehe. Cik zira punya ni x sampai seratus pun harganya. Kan dah kata baju cik zira sume murah murah je kan kan..



Ok. Ini tips untuk hari ni. Kalau ada pleated skirt, selain pakai dengan kemeja atau blouse yang dimasukkan dalam skirt tu, boleh jugak pakai dengan blouse panjang sarung je macam biasa terus nampak macam kurung moden dan dress labuh. Boleh bawa gi keje ni.


Selamat mencuba!

12 comments:

Amanda Suria said...

cantik..akak berkenan pleated skirt ngan tribal blouse..tp x berani nak pakai...

HAZIRAH ABDUL RAHMAN said...

Cuba je dulu kak baru tahu cantik x cantik. Mesti cantik je :)

HAZIRAH ABDUL RAHMAN said...

Cuba je dulu kak baru tahu cantik x cantik. Mesti cantik je :)

Zura@Iwan said...

zira..
pleated skirt tu beli kt mn?

hehe..

suezen said...

mcm cntikkk jeeee...alaa

suezen said...

mcm cntikkk jeeee...alaa

suezen said...

mcm cntikkk jeeee...alaa

suezen said...

mcm cntikkk jeeee...alaa

HAZIRAH ABDUL RAHMAN said...

Beli kat supplier yg selalu kita amek stok. Beli satu je wane hitam sbb nk try pakai. Tp best sbb ken chiffon ada lining kak zura :)

HAZIRAH ABDUL RAHMAN said...

Simple yet cantik. cubalah pakai dear mesti kebabom cantik nya :)

Zura@Iwan said...

brp rege dia?
ada kaler apa lg ye?

HAZIRAH ABDUL RAHMAN said...

X silap rm50-60 jugak kak. Wane byk. Tp x tahu ada stok lg ke x

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails