SILA KLIK

Hazirah & Khalis

Daisypath Anniversary tickers

KAMU-KAMU YG KUHARGAI

Wednesday, April 6, 2016

Main Baling Tin

Bukan main suka anak anak kat skola dapat main permainan lama iaitu baling tin. Permainan ni kan lebih kurang je macam main balinh selipar. Baling dan jatuhkan. Lepastu susun balik bagi elok dan menang. Tapi jangan sampai nyawa mati nanti takleh susun.

Dulu cik zira dengan kawan kawan maktab petang petang main baling selipar dekat hostel. Riuh 1 blok dengar kitorang main.

Cik zira main ni bukan masa PJ tau. Tapi masa english. Ada dalam buku aktiviti bawah topik have fun tak silap. Sebab tu ajak dorang main dan betul dorang sangat suka.




Kalau english ngan teacher hazirah ada nyanyi ada berlakon menari buat fruit salad la dan lagi dan lagi. Sebab tu budak budak seronok blaja. Menulis menyalin memang seminimum mungkin. Nak bagi dorang have fun je time english. Tapi blaja tu memang kena blaja dulu. Lepastu baru belajar sambil bermain.

Sampaikan kelas sebelah jeles tak dapat main sebab bukan teacher hazirah yang aja. Kesian... hehe

1 comment:

syira yaya said...

lama sangat dah tak main baling tin camtu. besttt :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails