SILA KLIK

Hazirah & Khalis

Daisypath Anniversary tickers

KAMU-KAMU YG KUHARGAI

Thursday, March 3, 2011

makan-makan semalam, 2 Mac






maaf ye kawan-kawan, masih lagi kisah semalam nak diceritakan di sini. kalau entry pagi pasal sekolah semalam, entry petang ni pasal makanan semalam plak ea.






semalam pukul 9 pagi macam tuh cik zira dah keluar rumah. setelkan perkara-perkara seperti di bawah ini:


  • pergi BSN dekat Larkin - keluarkan duit
  • pergi pasar larkin - bayar bil
  • pergi SHELL - isi minyak kereta penuh-penuh
  • pergi GIANT - cuci kereta & masuk dalam giant beli sabun basuh baju, pringles dan air yogurt. timbang berat sekali sebab kat pasar larkin timbangnya dah rosak. kan wajib kalau pergi pasar larkin ke giant ke, memang kena timbang yang mesin 20 sen tu,, ;)





lepas dah siap semua, balik rumah. sampai rumah dah pukul 10.10 macam tu. uiysh, lapar betul perut. sebelum keluar rumah sempat makan jemput-jemput je 3 biji. balik dah lapar macam apa. lauk tengah hari semua dah siap. panas-panas lagi, sedap betul tengok. tapi nasi lemak bungkus ada lagi. jadi, makan nasi lemak tu dulu.


lauk tengah hari dah siap

cik zira makan nasi lemak sebungkus yang banyak ni sampai habis,, 




makan nasi lemak sampai habis. nasi dia sangat banyak. lepas tu kenyang sangat-sangat. minum air yogurt plak tu, manalah tak kenyang kan. lepas makan, kena siap-siap. nak pergi sekolah. 






disebabkan terlampau kenyang, maka tak bawalah bekal sebab yakin tak lapar sebab kenyang sangat. cet, yakin je kan.






dekat sekolah, dadih tak jual plak. perut masih kenyang. selamat. minum air sunquick 2 botol sebab taknak bagi lapar. tapi, dalam pukul 5 tu dah mula lapar dah. aduhai. memang takde makanan apa dah. kantin pun dah tutup. tengok akak sebelah ada roti rasa macam nak minta sikit je. tapi masih boleh bertahan.






dalam kereta nasib baik ada pringles yang beli dekat giant tu sebab yang sebelum ni perisa cheesy cheese dah selamat habis da. cik zira beli plak perisa smoky bbq. tak sedap lah. cik zira suka yang original dengan cheesy cheese tu lagi sedap. kunyah-kunyahlah pringles. tapi tetap lapar jugak. huhu




makan dalam kereta




balik rumah, sampai je, terus letak barang terus pergi meja makan dengan tak menyempat lagi tu. amek nasi banyak. makan dengan lauk ikan masak sambal kicap, ikan masak asam pedas, sayur campur dan telur dadar. mmmmm,, rasa nikmat betul sebab memang tengah lapar sangat-sangat. nasi amek banyak pun habis licin. ikan sayur telur semua cik zira sebat sampai habis. memang takde orang lain dah nak makan malam-malam. cik zira ni lah balik sekolah akan habiskan semua lauk.






jadi, pengajaran daripada cerita ini ialah, walau sekenyang mana pun cik zira, kena juga bawa bekal sebab pastinya akan lapar jugak. ingat tu ye cik zira,, ^________*







~sekian~








k,adios!!!,,, by : ierarahman khamis 3 mac 2011 8.25 a.m.

4 comments:

JP Nurul said...

kuat mkn pon berat badan xnaik xpe...hihi...



salam kenal^_^

.MERAH.iTU.CERi. said...

A'skom maaf ganggu..

MASALAH JERAWAT?
PROBLEM PARUT D WAJAH??
TONA KULIT KUSAM, TIDAK SEKATA?
KULIT WAJAH BERMINYAK??
KITARAN HAID TIDAK TERATUR??
LETIH DAN KURANG ENERGY??
SISTEM PENGHADAMAN BERMASALAH??
MASALAH BERAT BADAN??

jenguk2 cni yee...
http://timetotypentalk.blogspot.com/2011/02/pengambilan-vcomesti-cubabanyak.html

tQ dear..=)

hazirah abdul rahman said...

JP Nurul :



alhamdulillah sebab amalkan pil halia dunia herbs,, =)




salam kenal jugak nurul..

hazirah abdul rahman said...

.MERAH.iTU.CERi.



wsalam,



insya Allah akan singgah ke blog kamo,, terima kasih dear,, =)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails