SILA KLIK

Hazirah & Khalis

Daisypath Anniversary tickers

KAMU-KAMU YG KUHARGAI

Tuesday, April 5, 2011

mamee asam pedas





cik zira ni kan kadang-kadang perutnya mengada sikit. lepas isyak malam semalam, padahal nak buat lesson plan ni, boleh plak teringin nak makan maggie cup. manalah nak ada kat rumah ni. yang ada mamee asam laksa. nak tak nak, nak penuhi juga permintaan si perut ni, pergilah dapur masak mamee asam laksa tu. masak cara cik zira,, =)






kebetulan semalam lauk asam pedas bik ani yang sedap tu ada lagi, jadi cik zira campurkanlah kuah dia sikit dalam mamee cik zira tuh. barulah rasa asam pedas tu mantop!






masak dalam 7 minit macam tuh, terus masuk dalam mangkuk. makanlah depan tv sebelum nak buat lesson plan tu. bukan main berselera lagi. terasa betul asam pedasnya.






makan panas-panas pulak tu kan, memang berselera lah. padahal nasi ada tau, sengaja teringin nak makan mamee. kalau ikutkan hati nak je pergi giant cari maggie cup tapi nasib baik malas. makan jelah mamee yang ada.






mengada kan perut ni. ada je benda teringin nak makan,, ;)








~sekian~








k,adios!!!,,, by : ierarahman selasa 5 April 2011 9.12 a.m.

4 comments:

cik zia said...

mcm sedap lah.nanti masakkan untuk zia yer kak zira :)

hazirah abdul rahman said...

boleh zia,, jemputlah datang umah,, =)

ynadona said...

buat camne jadik camtu zira?

hazirah abdul rahman said...

kita pernah bagi resipi mak andam vogue, try klik dekat label "resipi simple and mudah",, kat situ ada resipi nak buat magi macam gini,, =)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails