SILA KLIK

Hazirah & Khalis

Daisypath Anniversary tickers

KAMU-KAMU YG KUHARGAI

Friday, June 3, 2011

cik zira makan banyak tapi macam mana nak maintainkan berat ye?






ada jugak yang bertanyakan soalan ini kepada cik zira. ini jawapannya.






memang sejak habis belajar dan balik menetap semula rumah atok ni, selera cik zira semakin bertambah disebabkan ada chef terhebat iaitu bik ani yang setiap harinya masakkan best-best untuk seisi rumah terutama untuk cik zira yang paling makan banyak dalam rumah ni.






dan setiap hari akan bawa bekal sedap-sedap pergi sekolah dan akak-akak pun tanya hari ni bawa bekal apa,, hehe






dan kat rumah memang akan makan lebih dari 3 kali setiap hari. macam manalah ye dah kalau orang yang memang jenis pantang nampak makanan ni? 






tapi, alhamdulillah. berat masih terkawal walaupun sebenarnya dah lari jugak ni. dulu masa dalam diet lagi dapatlah berat 51-52 kg, tapi skang dah terlebih tau, 53-54 kg nak dekat 55 kg dah. aduhai.


(terkini : 16 Mei 2011)




tapi, syukur, dengan mengamalkan pil halia nightriem dari Dunia Herbs, makanlah banyak mana pun, berat masih boleh dikawal. harga sebotol RM 35 sahaja dan ada 100 biji pil dan boleh digunakan selama sebulan macam tu untuk satu botol ikut kuantiti berapa bilangan pil yang kita makan setiap hari.






macam cik zira, dah lama cik zira amalkan makan pil halia nightriem ni sejak masa dekat UUM lagi. jadi, memang sesuai dengan cik zira. setiap malam sekarang cik zira amalkan makan 5 biji sebelum tidur. dia boleh makan 4-5 biji setiap malam ikut jumlah makanan yang kita makanlah. tapi cik zira makan 5 sebab satu hari tuh dah makan banyak,, ngee






korang nak tahu lebih lanjut macam mana pil halia nightriem ni membantu cik zira kawal berat badan?












korang cubalah jugak ye, mana tahu berkesan dan membantu. cik zira sekadar berkongsi info dan pengalaman sendiri,, =)








~sekian~








k,adios!!!,,, by : ierarahman sabtu 28 mei 2011 9.15 p.m.

6 comments:

si tuan putri kiUt said...

ooooooooooooooooooooo..... aritu ada baca pastu terlupa nak p beli.... ok ok thankss for sharing ek....

Siti said...

he3 teacher Zira, hari-hari mengajar, turun-naik tangga,jadual waktu pack, aktiviti koko lagi,melayan student lagi.. tak sempat nak gemuk :P

hazirah abdul rahman said...

si tuan putri kiUt :


haah, nanti ingat beli, cuba makan tau,, =)

hazirah abdul rahman said...

Siti :


haah, salah satu sebab penyumbang jugak tu siti kan,, ;)

si tuan putri kiUt said...

wokayyyyy....nak g beli nieee....

dark r0se said...

wahhh~ hehe..,mam halia upeyer~:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails