SILA KLIK

Hazirah & Khalis

Daisypath Anniversary tickers

KAMU-KAMU YG KUHARGAI

Saturday, November 5, 2011

review : restoran masakan kampung di pantai dalam




pertama kali cik zira makan tengah hari di restoran yang penuh sesak. waktu tu memang waktu lunch dan orang punyalah ramai sampai beratur panjang dan takde tempat duduk. parking pun 2 kali pusing baru dapat.






restoran ni di pantai dalam, kawasannya terpencil jek dan restorannya pun kecil sahaja. lauk banyak dan memang menjadi tumpuan untuk orang makan tengah hari dengan nasi putih dan aneka lauk. katanya tuan kedai dari pantai timur. restoran baru diubah suai menjadi lebih selesa kepada pelanggan.






masa pergi tuh, cik zira tunggu je makanan sampai, cik-cik abang yang ambilkan makanan untuk kitorang cik-cik kakak. terbalik kan, selalu orang perempuan yang amek makanan, lelaki tunggu. takpe, kitorang nak tengok apelah lauk yang dorang amek.






jadi, lauk kami hari tu ialah ayam goreng, sayur campur, siput sedut masak lemak, gulai daging, ikan bakar, ulam dan sambal belacan. kitorang makan untuk 4 orang dewasa dan harga dalam RM 40 ++ termasuk minuman.






ini review cik zira untuk restoran tersebut :


  • suasana kedai : 3 bintang
  • makanan : 1/2 bintang sahaja.





p/s cik zira dan encik buah hati heran kenapa ramai sangat orang makan dekat situ,,,, huhu.







~sekian~






k,adios!!!,,, by : ierarahman jumaat 4 november 2011 9.24 p.m.

4 comments:

the smurfette said...

cikzira, ade few lauk die yg sedap kat sini. ulam2 yg byk tu pn best. org ramai sbb byk choices kot. saye pn selalu gak g lunch kat sini tp kene awal. kalo tak mmg kene masok opis lmbt la jawabnye. haa satu lagi kuih akok die pn sedap! mebi lauk yg cikzira mkn tu tak kene ngan selera cikzira kot?hehe

p/s:sorry terpanjang plak komen ;)

hazirah abdul rahman said...

yup, tahu pilihan lauk yang banyak.tapi dEar, kt dah biasa makan tempat sedap-sedap, hari-hari pun makan semua yang sedap, lauk yang sama ada kat kedai tu, kt jenis makan semua je, tapi pendapat peribadi kt rasa makanan dia biasa sahaja. kamu patut ikut kt makan kat tempat yang boleh dikatakan sedap,, ;)



tapi takpe, masing2 ada selera tersendiri kan..

Puteri Biru said...

rasanya kat pantai dalam kedai ni je kot yg banyak gila choice lauk dia untuk lunch, sy penah makan sini sekali. okla.

hazirah abdul rahman said...

ye, dan sebab itulah orang takde pilihan, kena jugak pergi makan situ,, ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails