SILA KLIK

Hazirah & Khalis

Daisypath Anniversary tickers

KAMU-KAMU YG KUHARGAI

Saturday, December 1, 2012

makan itu adalah best!
ini antara makanan yang cik zira teringin nak makan minggu lepas.


ada sehari tu lepas pos barang dekat pejabat pos, terus ke medan selera kampung melayu tu. beli ais jagung yang sedap teringin nak makan dah lama tak makan. lepas tu beli yong taufu dengan rojak asma. tengok, tamak betul. dah ada yong tau fu, rojak asma pun nak jugak. balik terus makan. sedap sedap sedap!!


Ais Jagung Sedap Manis!

Yong Tau Fulepas tu, sesekali dalam satu masa yang lama mesti teringin nak makan megi. megi style cik zira yang kuahnya pekat dan rasa masam masin manis sume tu. guna megi cintan perisa kari. masak sendiri, mestilah masak sedap-sedap. dan memang sedap pun, kena betul dengan tekak cik zira yang mengidam megi kuah pekat cik zira tu. takde letak pape pun, cili padi banyak sket nak bagi pedas lepas tu letak cendawan sahaja. kuah memang pekat dan sedap. licin pinggan cik zira makan. sedapp!!


 dah siap, dalam pinggan
masak dalam kuali kecikperkara paling best bagi ibu mengandung adalah makan. awal dulu memang mabuk makan jek sume keluar balik. tapi, bila dah ok, makan adalah perkara yang sangat indah dan digemari ibu-ibu mengandung sedunia. setuju?

~sekian~
k,adios!!!,,, by : ierarahman jumaat 30 november 2012 8.00 a.m.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails