SILA KLIK

Hazirah & Khalis

Daisypath Anniversary tickers

KAMU-KAMU YG KUHARGAI

Sunday, January 30, 2011

Tips : Cara nak jaga berat badan





hi semua
salam sayang ye!!






apa kata di hari ahad yang ceria yang boleh berehat-rehat ni, (walaupun cik zira sekarang di sekolah mengacarakan mesyuarat PIBG), cik zira nak bagi Tips ringkas dan mudah buat semua





Tipsnya ialah 'Cara nak jaga berat badan'






hehe
mentang-mentanglah dah dapat berat macam sekarang, bolehlah nak buat tips macam ini, cuba kalau berat macam dulu yang 67kg tuh, mahunya takde tips langsung,, kekeke






okeh
sebenarnya, ada banyak cara nak jaga berat badan kita kan. jaga berat badan ni maksudnya, bagi dia maintain, jangan bagi dia naik. kalau naik pun sikit, kena usaha turunkan balik.






paling utama, mestilah jaga pemakanan kan.






tapi, selain itu, cik zira ada cara cik zira sendiri yang memang cik zira rasa berkesan untuk diri dan motivasi cik zira.






apa caranya ye?
caranya mudah sahaja. kena beli penimbang berat dan letak dalam bilik. hari-hari setiap waktu kena timbang berat anda.






dan, oleh kerana cik zira tidak membeli lagi penimbang berat badan ni, walaupun memang hantu timbang, jadi, setiap kali pergi mana-mana yang ada mesin penimbang 20 sen tuh, cik zira wajib akan timbang. WAJIB!






kira macam dah ketagih tau sampai. jumpa penimbang macam rasa happy semacam. dalam wallet mesti sentiasa kena ada syiling 20 sen tuh sebab penimbang 20 sen tuh ada di mana-mana. dan cik zira rasakan, memang dah banyak duit cik zira laburkan dalam mesin penimbang tuh. kan best kalau dorang cari duta untuk mesin penimbang tuh, cik zira boleh agaknye sebab setiap kali jumpa, setiap kali itulah nak timbang. betul tau, tak tipu.






apa rasionalnya di sebalik tabiat cik zira ni? tabi'at tau pun tebiat.
rasionalnya ialah bila cik zira rasa berat macam tambah, jadi cik zira secara automatik akan jadi risau. risau dululah, lepas tuh baru akan bertindak sama ada nak kurangkan makan atau buat tak tahu dan teruskan makan. haha
selalu akan risau dan kurangkan makan pada hari timbang tu jelah. hari tak timbang, makan balik macam biasa, hee
yelah, sejak dah makan nasi balik ni, selera makan memang dah tinggilah. nasib baik ada Pil Halia Dunia Herbs yang membantu cik zira untuk maintainkan berat badan cik zira ni. 






ini tips mudah dari cik zira lah. sebabnya, bila hari-hari kita timbang, kita akan tahu sebenarnya berapa berat yang patut dan kalau naik tuh maksudnya kita dah terlebih makan. perempuan malas bersukan dan bersenam macam cik zira ni, selain bantuan pil halia itu, cik zira adalah sangat perlu menjaga makanan yang cik zira makan walaupun hakikatnya sekarang memang diet sudah ranap.huhu
dah susah nak jadi pengawal makan tegar macam masa awal-awal nak kurus dulu. kalaulah boleh jadi lagi macam dulu, jaga makan betul-betul, alangkah bestnya. mesti boleh kurangkan lagi berat badan,, ;)






itu sahajalah tips ringkas untuk kali ini ye. nak tahu lebih banyak TIPS,



inilah dia budak yang selalu timbang berat badan dia tuh, inilah dia!!





ingat, selalu-selalulah timbang berat anda ye!!







~sekian~






k,adios!!!,,, by : ierarahman sabtu 29 januari 2011 8.41 p.m.

2 comments:

ween said...

cik zira, pil halia dunia herbs tu efektif x? dia yg sekali dgn cream halia tu ke. cambest je :)

hazirah abdul rahman said...

haah ween, kt pakai memang berkesan tapi kena jaga makan lah.pakai dengan losyen dia sekali secara konsisten, insya Allah,,



cuba lah dulu k,, =)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails