SILA KLIK

Hazirah & Khalis

Daisypath Anniversary tickers

KAMU-KAMU YG KUHARGAI

Thursday, January 27, 2011

EKSKLUSIF : Pil Halia Nightriem Dunia Herbs




sambungan dari entry EKSKLUSIF sebelum ini






oleh sebab cik zira sangat tak sanggup nak teruskan sesi rawatan berbaki 5 sesi lagi di slimming centre, maka cik zira meneruskan amalan memakan pil halia yang memang sejak dari dulu cik zira makan sebab cik zira susah nak buang air besar. ada masalah jadi bergantung kepada pil halia jelah. dulu pernah guna pil halia jenama lain, tapi tidak lah membantu sangat untuk kurangkan berat badan. tapi dengan pil halia dunia herbs ni, memang banyak kebaikannya.






antara kebaikannya yang memang berkesan kepada cik zira ialah :



  • membuang angin dalam badan
  • memudahkan membuang air besar bagi yang bermasalah seperti cik zira
  • mengempiskan perut
  • mengurangkan berat badan





tapi, pada peringkat awal masa bertekad nak diet tuh, cik zira memang kawal habis-habisan pemakanan cik zira. daripada si KUAT MAKAN, terus jadi seorang yang KAWAL MAKAN gila-gila. bayangkanlah terpaksa menahan nafsu tengok makanan sedap-sedap. memang masa tuh sabar sangat-sangat. azam cik zira sangat kuat. jiwa masa tuh betul-betul kental lah senang kata. cuba tidak tergoda melihat makanan sedap. cik zira memang tak makan nasi. lauk pun makan sayur sahaja. minum air masak banyak-banyak. makan yogurt selalu. PENDEK KATA, memang jaga makan betul-betul. 






nak kurus bukan senang. lagi-lagi bagi orang yang suka dan kuat makan macam cik zira ni. tapi, orang kata kan, nak 1000 daya, taknak 1000 dalih. cik zira tanamkan azam dan tekad. nak jugak kurus!






hasilnya, masa masuk maktab balik bulan 1 tuh tak silap, sampaikan kawan-kawan cohort tak kenal cik zira dari belakang. dorang kata cik zira dah kurus banyak. cik zira ingatkan tak banyak beza. tapi, alhamdulillah. dapat jugak kuruskan badan.






jadi, setelah sesi rawatan di slimming centre yang cik zira laburkan sebanyak RM 4K ++ tidak berjaya, makanya cik zira BERDIET sendiri dengan mengawal pemakanan secara ketat dan dengan mengamalkan PIL HALIA DUNIA HERBS sejak di UUM lagi.






PIL HALIA NIGHTRIEM ni harganya RM 35 sahaja dan mengandungi 100 biji kapsul. makan 4-6 biji setiap malam sebelum tido. cik zira kalau makan banyak sangat, cik zira akan makan 6 biji sebelum tido. tapi sekarang ni, cik zira makan 4 atau 5 biji sebelum tido tengok kepada berapa banyak makanan yang masuk ke perut.






masa tengah DIET dulu, memang kawal makan gila-gila lah. tapi bila dah dapat berat 55 kg terus dah boleh makan makan makanan sedap-sedap balik. dah mula makan nasi balik. dah tak DIET sangat. pendek kata, dah boleh makan semua yang nak dimakan tapi beringat-ingat jugaklah. yang penting setiap malam, tak tinggal makan Pil Halia tuh. lepas tuh, cik zira turut sapu losyen halia tuh. sapu dekat bahagian lengan. dulu lengan besar, tapi alhamdulillah lepas sapukan losyen tuh setiap malam, adalah perubahan di bahagian lengan.






jadi, pada korang yang masih tak pasti produk apa yang sesuai untuk turunkan berat badan, korang boleh amalkan Pil Halia Dunia Herbs ni k. cuba pelan-pelan, disamping amalkan pemakanan dan gaya hidup sihat. lama-lama nanti korang akan dapat lihat hasilnya.






jangan lupa, minum air masak secukupnya k.






oleh itu, kepada sesiapa yang bertanyakan cik zira pasal keberkesanan pil halia ni selepas testimoni cik zira tersiar di akhbar, ingin cik zira katakan, sepanjang cik zira mengamalkan pil halia ini, ianya memang sangat membantu cik zira dalam mengawal berat badan. tapi jangan lupa, kawal pemakanan juga ya!








cik zira dah cuba, anda bila lagi?
cepat cari pil hali dunia herbs ni sekarang tau.
packaging dia pun dah cantik, kotak dan botol dah menarik perhatian plus harga RM 35 sebotol yang murah untuk 100 kapsul berbanding pil halia jenama lain.
CUBA TAU..






sekian sahaja entry EKSKLUSIF cik zira tentang apakah yang membantu cik zira berdiet. macam mana testimoni yang cik zira hantar pada Dunia Herbs marketing macam itulah yang cik zira ceritakan di sini. daripada berat seberat 67 kg, sekarang ini maintain 53-55 kg. 






tapi, ingat ye, jangan bergantung kepada amalam pil halia ini sahaja, korang kena ada inisiatif sendiri untuk kurus dan kawal pemakanan k.






ok, terima kasih sudi baca entry ini dan sudi menjenguk blog MERAH cik zira ye.







~sekian~








k,adios!!!,,, by : ierarahman rabu 26 januari 2011 10.26 p.m.

7 comments:

~aL!n~ said...

zira, boleh share tak macam mana awk diet..ape je makanan awk amik...n time mkn awak camana..bersenam tak..hehehe

tq

hazirah abdul rahman said...

kt dah pernah wat entry pasal ni dEar,, cuba kliks kat label TIPS k,, =)

sHuMi said...

thanks cik zira sebab dah xplain camne cik zira amalkan pil tu..kita memang nk try sebab tgk cik zira dah kurus skang..

hazirah abdul rahman said...

u r most welcome dEar,,



try k,,dulu kita gemok, lepas usaha keras baru dapat badan macam sekarang, lepas tuh dah tak beringat, keje nak makan jek,, huhu

addawaheeda said...

salam kak zira...sy mcm berminat je nk try jgk kapsul pati halia 2.... ad side effect x kak??bkobar2 nak kurus ni kak...hahahaha

~azillakhalison~ said...

uit baru terklik kt entri ni..hehe series ea boleh kurus?...

bape lame zira amek mase utk trunkan berat tu?

hazirah abdul rahman said...

serius kalau orang betul-betul serius,, =)



lama jugak sebab nak kena diet ketat tuh susah sikit awal-awal. kita kan kuat makan.



betul-betul nampak perubahan ketara nak dekat setahun jugaklah baru dapat hasilnya,,, =)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails