SILA KLIK

Hazirah & Khalis

Daisypath Anniversary tickers

KAMU-KAMU YG KUHARGAI

Saturday, February 19, 2011

kerja kena siapkan bulan Februari





hari ni dah 19 februari. minggu depan ni minggu terakhir dalam bulan februari. jadi, ada banyak juga kerja kena siapkan dan selesaikan sebelum habis bulan 2 ni. kena selesaikan semua supaya bila masuk bulan 3 kerja yang bulan 2 semua dah siap. Insya Allah.






list kerja cik zira kena siapkan sehingga akhir bulan Februari :


  • SBOA - dah key in nama, markah tak isi lagi
  • Soalan Ujian Mac - dah siap semua, tak print lagi
  • Hantar buku murid 4 kelas untuk semakan - sepanjang minggu akhir februari
  • Keluarkan Buku Rekod Adab untuk isi markah ujian Mac - dah keluarkan semua dari fail
  • Key in nama budak baru masuk dalam SMM, print senarai nama 2F yang terbaru




rasanya yang penting-penting tu je. kerja lain tuh memang kena buat. tapi yang cik zira senaraikan kat atas tuh kira yang paling pentinglah kena submit sehingga hujung bulan 2 ni.






cik zira sedang berusaha untuk siapkan semua. Insya Allah dapat siapkan.






korang pun mesti ada kerja yang nak kena bereskan untuk bulan februari ni kan? apa kata kalau nak mengingatkan korang, cuba senaraikan dekat mana-mana. kalau korang buat list macam cik zira, nanti mudah untuk korang ingatkan diri korang mana yang dah siap mana yang belum.






dalam hidup cik zira, cik zira memang akan senaraikan kerja yang kena buat dalam buku nota kecil dan cara ini memang membantu cik zira menguruskan kerja seharian. 






korang cuba buat k. takdelah nanti ada kerja yang korang tertinggal. ye, memang akan ingat dalam kepala, tapi kadang-kadang ada satu masa sampai benda mudah pun boleh terlupa. jadi, apa salahnya tulis dekat mana-mana supaya membantu korang. kalau dah siap, tick kan je tandanya kerja tu dah selesai.






ini entry tips ringkas tentang pengurusan kerja dari cik zira.






terima kasih.







~sekian~








k,adios!!!,,, by : ierarahman sabtu 19 februari 2011 8.31 a.m.

2 comments:

nadilah said...

salam kak zira..banyaknyer kerja susah juga jadi cikgu nie ..ingatkan senang

hazirah abdul rahman said...

salam dEar,,


banyak sangat tau. jadi cikgu sekarang sangat susah. kerja sangat banyak dik. jangan fikir jadi cikgu rilek je. tak, memang takde masa nak rehat sangat. percayalah,, =)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails